Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zord versenykörülmények

Zord versenykörülmények Sport

Háromszéknek is volt képviselője a múlt szombati, középtávú triatlon Európa-bajnokságon: a dániai Herningben a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor is rajthoz állt a közel 800 fős mezőnyben. Hárompróbásunk számára nem úgy sikerült az Eb, ahogy szerette volna, az elit-kategóriában a 14. helyen ért célba.

 

Nem kényeztették el a versenykörülmények a triatlonistákat, 1,9 kilométernyi úszást kellett teljesíteniük a mindössze 15 fokos vízben, ezt követően 90 kilométer kerékpározás várt rájuk, végezetül pedig 21 kilométer futással fejezték be az erőpróbát. Deák Zsombor beismerte, igencsak kifogott rajta a szokatlanul hideg hőmérsékletű víz, emiatt nem tudta hozni a formáját, 29 perc alatt úszta le a kijelölt távot, illetve 2 óra 28 percet tekert a kerékpáron, és 1 óra 23 percet szaladt, így 4:24:13 óra alatt fejezte be a kontinensviadalt.

„A 14. helyezéssel nem vagyok elégedetlen, viszont az időeredményem sokkal jobb is lehetett volna, messze elmaradt az általam várttól. Még közel sem vagyok csúcsformában, ezt az év második felére tervezzük az edzőmmel, de jó az állóképességem” – értékelt Deák Zsombor, aki a trópusi körülményekhez szokott, ugyanis az elmúlt időszakban inkább Ázsiában indult vasember-viadalokon.

Eredmények: 1. Patrick Dirksmeier (Németország) 3:49:27 óra, 2. Anders Christensen (Dánia) 3:52:09 óra, 3. Miki Taagholt (Dánia) 3:52:39 óra… 14. Deák Zsombor 4:24:13 óra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük