Vereség a hajrában

Vereség a hajrában Sport

Tegnap este a házigazda Sepsi OSK nem bírt a Medgyesi Gázmetánnal. Bár jó kezdés után vezetéshez jutott, a vendégcsapat hamar egyenlített, majd az utolsó percben megszerezte a három pontot érő gólt. A Gázmetán ezzel a győzelemmel felkapaszkodott a harmadik helyre, míg az OSK a középmezőnybeli hetedik helyen maradt.
A mérkőzés előtt a két csapatot mindössze egy pont választotta el egymástól, a Sepsi OSK a 7. helyen állt 16 ponttal, míg a Gázmetán 17 ponttal az 5-en. Az OSK már a 2. percben szöglethez, majd a 4. percben szabadrúgáshoz jutott, ám mindkettő eredménytelen maradt a tabellán. A 9. percben a vendégek jutottak elsőként góllehetőséghez, azonban Olaru beadását Caiado nem érte el, így a labda elcsordogált Niczuly kapuja előtt.
A 16. percben Eugen Neagoe kényszercserét hajt végre, a lesérült Fülöp István helyett Joseph Mensah lép pályára. Az első 20 percben a csapatok felváltva uralták a középpályát, anélkül, hogy veszélyeztették volna az ellenfél kapuját. Aztán változott a játék képe, a 22. percben Boubacar Fofana bombája kevéssel ment kapu fölé, Tandia válasza a 27 percben szabadrúgásból érkzett, azonban Pleșca szögletre öklözte a labdát. Ezt követően az OSK rohamozta a vendégek kapuját, és a helyzetek a 31. percben értek góllá, amikor a jobb szélen elszaladó Mensah beadását Yasin Hamed 11 méterről zavartalanul a hálóba küldte. A Gázmetán támadásba lendült, és az egyenlítő gólra nem kellett sokáig várni, a 38. percben a vendégek 20 méterről szabadrúgáshoz jutottak, és Caiado beadását Iulian Cristea fejelte a bal felső sarokba az álmodozó Moura mellől.
A második félidőben a vendégek kezdtek határozottabban, ám az 51. percben Fortes lövése nem ért célba. A csapatok nem bírtak egymással, és a frusztráltság sárga lapot érő szabálytalanságokba torkollott: Sato (57. Perc), Fortes (58) és Trif is „besárgult”. A csapatok felváltva támadtak, és a helyzetek sem maradnak el, Fortes a 68. percben kétszer is gólhelyzetbe került, ám előbb nem találta el a kaput, majd Niczuly hárított bravúrosan. Egyik csapat sem volt elégedett az egy ponttal, ám Fofana, illetve Karnitsky lövései is célt tévesztettek. Miután Ely Fernandes (74), Olaru (84) és Mensah (84) is megkapta megérdemelt sárga lapját, és Vasvári közelről mellébombázott, a 89. percben a vendégek megszerezték a vezetést. Marius Constantin zavartalanul végigszáguldott a pályán a házigazdák tizenhatosáig, ahol Yazaldenek passzolt, majd utóbbi beadását David Caiado vágta a hálóba, megszerezve a Gázmetán első idegenbeli győzelmét az OSK felett (1–2).
További eredmények: Jászvásár – Viitorul 1–2, Krajova – Hermannstadt 1–1, Astra – CFR 1–2, Călărași – Voluntari 1–1. A FCSB – Chiajna mérkőzés lapzártánk után ért véget, a Botoșani – Dinamo mérkőzést ma 21 órától rendezik.
Sepsi OSK: Niczuly – Moura, Viera, Jovanovic, Sato – Vașvari, Fülöp (Mensah) – Velev, Tandia, Hamed (Ștefan) – Simonovski (Karnitsky). Edző: Eugen Neagoe
Gázmetán: Pleșca – Crețu, Cristea, Constantin, Trif (Sorin) – Fofana, Aurelio – Olaru, Elly Fernandes, Caiado (Chamed) – Fortes (Yazaldo). Edző: Mihai Teja<<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. október 8., 11:03
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Ez a Neagoe mar regen plafonalodott, ahogy szoktak mondani-jo edzo kibekkelni, ezetleg csapatot menteni a kiesestol, de Piturca tanfolyamon nevelkedett, habar n-are a tamadojatekhoz.

 • User
  Dátum: 2018. október 8., 13:00
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ki kell írni egy referendumot Neagoe és Csinta Samu menesztésére mert ellenkező esetben lassan de biztosan közeledünk a bajnokság megnyerésétől a B osztály felé