Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Versenyfutásban

Elrajtolt a női kézilabda klubcsapatok Bajnokok Ligája. Nemcsak azért érdemes figyelni, mert szép labdajáték csinos hölgyekkel, hanem azért is, mert az utóbbi évtizedben sok örömet, elégtételt szerzett a Győri Audi ETO a világ magyarjainak. A sikerszekeret elsősorban a több országból érkezett sztárjátékosok húzzák, tolják, de a lényeg az, hogy minden nemzetközi mérkőzés kapcsán ez áll a csapat neve után: Hungary, HUN, azaz Magyarország.
Az utóbbi évek női kézi BL-sorozatának kezdetén ritkán volt ennyire könnyen megtippelhető a döntő. Egyetlen nehézség talán az, hogy amennyiben a Győri Audi ETO és a CSM Bukarest már az elődöntőben összekerül, csak egyikük játszhat a másnapi döntőben. Azt pedig bizonyára meg is nyeri! Az előjelek a Győr mellett szólnak, a címvédésben már most lehet bízni, reménykedni, persze, azt ne feledjük, hogy többféle zavaró tényező felboríthatja az esélyskálát. Akár egyszerűen a női szeszély is.
A CSM Bukarest „Balkán-légióval” indult a 2018-19-es idényben, míg az ETO-nál erős a norvég vonal egy holland, egy brazil, egy dán, egy francia, egy cseh világklasszissal megspékelve. Ott van Görbicz Anita, és öröm látni, hogy a csapatban rendszeresen szerepet kapnak fiatal magyar játékosok. Van, aki azt mondja, elveszik tőlük a játéklehetőséget a külföldiek. A magyar utánpótlás eredményei azonban inkább azt igazolják, a tizenéves lányoknak van kiktől tanulni, közeli és bizalomkeltő példákat kapnak arról, hogy a kézilabdára akár megélhetési forrás gyanánt is érdemes áldozni, alapozni.
Itthon érdeklődéssel követjük a Sepsi OSK és FK Csíkszereda futballtörténelmi, sporttörténeti céljait. Az OSK esetében már írtunk róla, a számok ritkán hazudnak, az angol táblázatban valószínűleg 2 plusz pont (41) kell az 5-6. helyek valamelyikéhez, és erre van valós esély. Az FK is „képben” egyelőre a másodosztályt érő hely megszerzéséhez, a saját győzelmei mellett segített néhány közvetett eredmény. Valószínűleg a Minaur Nagybánya vagy esetleg Lénárdfalva lesz a vetélytárs. Kellemes meglepetés, hogy milyen jól érzi magát, azaz milyen jól teljesít a Liga 3 moldvai csoportjában „felejtett” Kézdivásárhelyi KSE!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük