Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Utánpótlásbázist építenek

Utánpótlásbázist építenek Sport

Utánpótlás-nevelési bázis építését tervezi az első ligába frissen feljutott sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgóklub, jelentette be Diószegi László főtámogató, aki egyúttal Antal Árpád polgármesternek átadott egy mezt is, „amelyben egy éven át izzadtak a játékosok”.  

 

Diószegi László, a Sepsi OSK főtámogatója elmondta, az új utánpótlás-nevelési bázist a Sepsi Sportaréna mellett, a klub tulajdonában lévő mintegy tízhektáros területen építik ki. „Egy olyan bázist szeretnénk létrehozni, amelyre büszke lesz városunk, egész Székelyföld, egész Erdély”, húzta alá. Elmondta, első fázisban három edzőpályát alakítanak ki, amelyből az egyik műfüves, kivilágított pálya lesz. A beruházás becsült értéke 500–600 ezer euró, és nagyon remélik, hogy jövő tavasszal a gyerekek már ott edzhetnek. Terveznek egy centerpályát is, de azt csak a jövőben, tette hozzá Diószegi.

Szakmai támogatást kapnak a Székelyföld Labdarúgó Akadémiától, és ezáltal a Puskás Akadémiától, Diószegi megjegyezve, azért van nagy szükségük erre a bázisra, mert a tehetséges székely gyerekek most máshol fociznak. „Reméljük, ezzel a bázissal haza tudjuk csalni az elvándorolt srácokat, és így az utánpótlás szintjén is komoly eredményeket tudunk majd elérni. Felnőtt szinten már bizonyítottunk, és itt az idő, hogy az utánpótlást is felneveljük erre a szintre”, emelte ki Diószegi László.

A Sepsi OSK megálmodója ugyanakkor aláhúzta, az átigazolások időszakában vannak, és Grecu Constantin balhátvéd után Herea Claudiuval is aláírtak egy két évre szóló szerződést, a középpályás korábban a CS Balotești együttesénél szerepelt.

Továbbra is bizonytalan, hogy hol fogja hazai mérkőzéseit játszani a sepsiszentgyörgyi csapat. Próbálják „a brassói pálya ügyét előbbre vinni”, és ha sikerül megszerezni a tűzoltóságtól az engedélyt, akkor ott játszhatnák az első mérkőzéseket. Alternatívaként „talán” Marosvásárhellyel is sikerül megegyezni, Medgyes ugyanis negatív választ adott. Ezzel párhuzamosan dolgoznak a sepsiszentgyörgyi szemerjai stadionnál is, hogy minél rövidebb időn belül átalakítsák azt, az élvonalbeli mérkőzések követelményeinek megfelelően.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük