Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Korcsolyaoktatást indítanak

Korcsolyaoktatást indítanak Sport

Több száz háromszéki gyerek fog ősztől korcsolyaoktatásban részesülni, jelentette be Sepsiszentgyörgyön Tánczos Barna szenátor, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke.   

Tánczos Barna kiemelte, a jégkorong akadémia elsőszámú célkitűzése olyan bázisok létrehozása Székelyföldön, ahol több száz gyerek ismerkedhet meg a jeges sportokkal. Kétkomponensű a tevékenységük: az infrastruktúra fejlesztése és a szakmai háttér biztosítása, ennek érdekében pedig egyaránt kihasználják a hazai és a külföldi forrásokat is.

Megjegyezte, az elmúlt kilenc évben három jégpálya épült Romániában a román kormány forrásaiból, és ehhez tehetik hozzá a magyarországi támogatásokat kisebb, mobil pályák kialakítására. Így idén októbertől hét központban már nyolc fedett műjégpályán fog jégkorong- és korcsolyaoktatás zajlani Székelyföldön, többek között Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen.

Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Sportaréna szomszédságába telepítenek egy sátorfedős mobil műjégpályát, amely az első években szolgálni fogja a jégkorongképzést is. Ezzel párhuzamosan, a csíkszeredai mintára, minden központban korcsolyaoktatást indítanak, Kézdivásárhelyen már megállapodtak ennek érdekében a helyi önkormányzattal, de Sepsiszentgyörgyön is beindítanák ezt a programot. „Ennek lényege, hogy egyetlen gyerek se kerüljön ki úgy az iskolából, hogy nem tud korcsolyázni. Kézdivásárhelyen, a számításaink szerint ősszel közel 1500 gyerek fog a programban részt venni”, emelte ki Tánczos.

„Nekünk nagyon fontos célpontunk az, hogy minél több gyereket bevonjunk, mind a korcsolyaoktatási programunkba, mind a jégkorongoktatásba, és emellett felépítsünk egy olyan edzői gárdát, amelyik hosszú évtizedekig minden központban tudja majd nevelni a gyerekeket. A legfontosabb az, hogy minden gyermek kezdjen el sportolni, mindegy, hogy milyen sportot űznek”, húzta alá Nagy Attila, a Mens Sana Alapítvány ügyvezetője is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük