Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ukrán világbajnokság

Ukrán világbajnokság Sport

Románia a házigazdája az ukrán diaszpóra labdarúgó-világbajnokságának. A torna augusztus 24-én kezdődik, és 29-ig tart. Szervezők: Román Labdarúgó-szövetség és a Romániai Ukránok Szövetsége.

Hirdetés
Hirdetés

Az esemény nem áll összefüggésben az ukrán-orosz háborúval, hiszen ez már a tizedik kiírás. Tavaly az ukrajnai Irpin volt a házigazda, öt ország képviseltette magát, olyan országok, ahol számottevő külhoni ukrán közösség él, éspedig: Kanada, Moldovai Köztársaság, Lengyelország, Románia és Magyarország. A tavalyi tornát – kis túlzással világbajnoki trófeát – a Romániai Ukránok Szövetségének máramarosi szervezete, illetve annak csapata nyerte. Az előzetes hírek szerint idén csak négy résztvevő lesz: Magyarország, Lengyelország, Izrael és a házigazda Románia.

A témához kapcsolódó hír, hogy tegnap újraindult az ukrán focibajnokság. A háború miatt több mint fél évig szünetelő bajnokság szervezői szigorú biztonsági szabályokat állítottak. Minden mérkőzésre Kijevben és környékén kerül sor. Közönség nem lesz, a nézőket nem engedik be a stadionokba. A mezőnyből hiányzik a FC Mariupol és az FC Deszna Csernyihiv, a két csapat városát romba döntötték az orosz fegyveres támadások, bombázások.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük