Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hagit nem érdekli Novák széke

Hagit nem érdekli Novák széke Sport

Nemrég terjedt el a romániai sajtóban az a javaslat, hogy nevezzék ki Gheorghe Hagi futballedzőt, minden idők egyik legjobb romániai labdarúgóját a sportminiszteri tisztségbe, a székelyföldi Novák Károly Eduárd helyébe.

Hirdetés
Hirdetés

„Jöjjön végre egy profi a sok amatőr után!”, írta s mondta például a fajgyűlölő megnyilvánulásairól jól ismert Dan Tanasă, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) parlamenti képviselője, aki évek óta hatósági hadjáratot folytat a székely-magyar jelképek és nyelvi jogok ellen, s akit a Novák közjogi méltósági szerepe is irritál.

A sportriporterek természetesen megkeresték, megkérdezték Hagit, hogy mi a véleménye a javaslatról. „Én azzal foglalkozom, amihez legjobban értek. Azt csinálom, amit szeretek, amihez kedvet érzek. Szóba sem jöhet a sportminiszteri tisztség, semmi szín alatt! Én a fociedzői munkát szeretem. És ezen a vonalon haladok, amíg csak látok a szememmel” – mondotta Hagi egyebek között az OrangeSport televíziónak adott nyilatkozatában.

Az előző években többször is arra kérte a politikusokat, fogadjanak el olyan törvényeket, amelyek lehetővé vagy kötelezővé teszik azt, hogy a Romániában is működő multinacionális cégek a jövedelmük 1-2 vagy 3 százalékát a sport – ezen belül a foci – támogatására utalják át, megfelelő adókedvezmények mellett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások