Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb nehéz meccs következik

Újabb nehéz meccs következik Sport

Az Academica Clincenitől elszenvedett vereség után máris lehetősége van a Sepsi OSK-nak a javításra, szombaton 17 órától a vendég FC Hermannstadt ellenében, a labdarúgó élvonal 10. fordulójában.

[reamer]

Könnyűnek semmiképpen sem ígérkezik a találkozó, ugyanis a Szeben megyei csapatnak is minden pontra szüksége van, így egy kiélezett összecsapásra lehet számítani.

Az Academica elleni fiaskó a Sepsi OSK 50. veresége volt a román élvonalban, mint ismeretes, a sepsiszentgyörgyi alakulat I. ligás története 2017 óta íródik.

„Nehéz mérkőzésre számítok, a Hermannstadt a Clincenihez hasonlóan kellemetlen ellenfél, jól szervezett védelemmel és tapasztalt, jó fizikumú játékosokkal, eddig mindig problémáink adódtak, ha hasonló adottságú csapattal találkoztunk. Remélem, ezúttal megtaláljuk a siker kulcsát, és számunkra kedvező eredmény születik. Bízom benne, hogy a játékosok túltették magukat a vereségen, és ezúttal más oldalukat mutatják majd a pályán” – nyilatkozta csütörtöki sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője.

A szakember beismerte, őt is felelősség terheli a legutóbbi kudarcért, amiatt, hogy teljesen átszervezte a csapatot a Dinamo elleni győzelem után. Elmondása szerint, ezzel azt próbálta elkerülni, hogy elkönnyelműsködjék a találkozót, illetve az addig kevesebb lehetőséget kapott játékosokkal igyekezett felrázni a csapat játékát, sikertelenül.

„Magunk mögött hagytuk azt a mérkőzést, most a soron következő feladatra koncentrálunk. Bízom benne, hogy a játékosok mentálisan rákészültek a szombati összecsapásra, mivel az újabb bajnoki szünet előtt nagy szükségünk van a jó eredményre, hogy jó hangulatban, magabiztosan tudjunk készülni a folytatásra” – fűzte hozzá a vezetőedző.

A két együttes eddig hat alkalommal mérte össze erejét a bajnokságban, háromszor osztozkodtak a pontokon, a Sepsi OSK mindössze egyszer tudott győzni ellenük. A piros-fehér mezesek 2019. szeptember 19-én Gabriel Vaşvari, Nicolae Carnat és Peter Gál-Andrezly találataival 3–0-ra nyertek a szebeniek ellen. Ha a direkt eredmények nem is, de a papírforma a negyedik helyen állomásozó Sepsi OSK mellett szól, tudniillik a 15 pontos alakulat utóbbi három hazai meccsét megnyerte, míg a 12. helyet elfoglaló Hermannstadt nem tudott nyerni legutóbbi négy talákozóján.

Labdarúgó I. liga, a 10. forduló műsora: pénteken 17 órától Astra – Clinceni, 21.30-tól Craiova – Chindia; szombaton 14.30-tól Voluntari – Jászvásár, 17 órától Sepsi OSK – Hermannstadt, 21.45-től FCSB – Botoşani; vasárnap 18 órától FC Argeş – Kolozsvári CFR, 21 órától Viitorul – Dinamo; hétfőn 20.30-tól Aradi UTA – Medgyesi Gázmetán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük