Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tizenegyes döntött az erdélyi rangadón

Tizenegyes döntött az erdélyi rangadón Sport

Továbbra is nyeretlen a Kolozsvári CFR-el szemben a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely szerdán este egygólos vereséget szenvedett a regnáló bajnoktól a felsőházi rájátszás 2. fordulójában. Ez azt jelenti, hogy a fellegvári együttes továbbra is az egyetlen olyan alakulat az élvonalban, amelyet az OSK még nem tudott legyűrni.

Hirdetés
Hirdetés

A címvédésre törekvő Kolozsvári CFR sepsiszentgyörgyi vendégjátéka lapos első félidőt hozott, a csapatok nem kockáztattak feleslegesen, de így is akadt lehetőség mindkét oldalon, azonban sem Costache, sem Safranko nem tudta zavarba hozni az ellenfél kapusát. Amikor már úgy tűnt, gól nélkül ér véget az első játékrész, Radoslav Dimitrov kézzel blokkolt egy szabadrúgást saját tizenhatosán belül, Kovács István játékvezető büntetőt ítélt, Ciprian Deac pedig vezetést szerzett a vendégeknek (0–1).

Szünet után a piros-fehérek birtokolták többet a labdát, azonban nem tudtak mihez kezdeni a mezőnyfölénnyel, míg a vasutasok minden áron őrizték soványka előnyüket. Az OSK kétszer került közel az egyenlítéshez, előbb Ștefănescu tévesztette el kevéssel a célpontot, majd Safranko fejese szállt el a jobb oldali kapufa fölött. Az eredmény a feszült végjátékban sem változott, a három pontnak a kolozsváriak örülhettek. Leo Grozavu legénysége 2021-ben mindössze egy mérkőzést tudott megnyerni a sepsiszentgyörgyi stadionban.

  1. Liga, felsőházi rájátszás, 2. forduló: Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 0–1 (0–1).

Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Kovács István (Nagykároly). Sepsi OSK: Niczuly – Ștefan, Mitrea, Ninaj, Dimitrov – Nouvier (Aganovic, 67.), Vașvari, N. Păun (González, 46.) – Fülöp (Achahbar, 46.), Safranko (Rapp, 73.), Ștefănescu. Vezetőedző: Leo Grozavu. CFR: Arlauskis (Bălgrădean, 46.) – Camora, Burca, Youssef, Manea – A. Păun (Sigurjonsson, 79.), Hoban, Deac (Soares, 79.) – Costache, Debeljuh (Rondón, 66.), Joca (Chipciu, 6.). Vezetőedző: Edward Iordănescu. Gólszerző: Deac (45. – tizenegyesből). Sárga lap: N. Păun (43.), Ștefănescu (52.), Mitrea (90+3.), illetve Youssef (24.), Hoban (54.), Chipciu (73.), Sigurjonsson (90.).

„Ez van, nem jött össze ma, nincs, amiért szemrehányást tegyek a játékosaimnak, az akarattal nem volt baj. Sajnos, amikor egy ilyen kaliberű csapat ellen játszol, mint a CFR, ennél jóval többre van szükség. Ide akartunk eljutni, ez sikerült, most már hozzák kell szoknunk, fel kell vegyük a ritmust. Úgy hiszem, készen állunk, hogy megfelelő hozzáállással és odaadással végig vigyük a rájátszást, majd a végén meglátjuk, ez mire lesz elég” – nyilatkozta a meccs után Leo Grozavu vezetőedző.

Sok idő nincs sem a sopánkodásra, sem a pihenésre, ugyanis a következő fordulóban, vasárnap a rekordbajnok FCSB csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi gárda, mégpedig 21.30-tól a Marin Anastasovici Stadionban. A háromszéki együttes története során eddig mindössze egyszer győzedelmeskedett a huszonhatszoros bajnok bukarestiek felett, három döntetlen és hét vereség mellett. A két csapat legutóbb április 10-én, az alapszakasz utolsó fordulójában játszott 1–1-es döntetlent egymással.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük