Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szintet lépett a magyar női jégkorong

Szintet lépett a magyar női jégkorong Sport

Sporttörténeti mérföldkő az élvonalbeli (elit osztály) női jégkorong-világbajnokság szeptember 1-jei negyeddöntője, az egyik mérkőzésen ugyanis a magyar válogatott játszik, amely ezáltal a nyolcadik helynél alább már nem végezhet, de feljebb igen.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar nemzeti csapat tavaly kilencedik volt az élvonalban, ehhez képest is előrelépés a jelenlegi vb-szereplés, ami az 1992-ben alakult magyar női hokiválogatott legjobb eredménye. A Németország elleni győzelem és a Svédország ellen a rendes játékidőben elért döntetlen (majd szétlövéses vereség) után az már bizonyossá vált, hogy a magyar csapat élvonalban marad a bebiztosított 9. hellyel. A csoport harmadik helyéhez és az összesített nyolcadik helyhez az kellett, hogy Németország 60 percben legyőzze a házigazda Dániát, utóbbinak egyetlenegy pont kellett a bennmaradáshoz. A mérkőzés 59. percének 59. másodpercében 2–2 volt az állás, ez esetben Dánia jutott volna negyeddöntőbe (a hosszabbítás eredményétől függetlenül), Magyarország kilencedik, Németország tizedikként kiesik. A németek tizedmásodpercekkel a dudaszó előtt betaláltak, az élvonalban maradtak, Dánia kiesett, Magyarország negyeddöntős! Elképzelhető, hogyan élhették meg a történteket a dán játékosok és szurkolók. Néha ilyen a sport.

A két csoport sorrendje, A-csoport: Egyesült Államok, Kanada, Finnország, Svájc, Japán, B-csoport: Csehország, Svédország, Magyarország, Németország, Dánia. Az A-csoport voltaképpen felsőház, ezért mind az öt csapat negyeddöntős, míg a B-csoport az alsóház. Ezért van, hogy Japán négy vereséggel, nulla ponttal negyeddöntős lehet.

A csütörtöki negyeddöntők: 13 órától Svájc – Japán, 17 órától Magyarország – Amerikai Egyesült Államok, 18,30-tól Finnország – Csehország, 21 órától Kanada – Svédország. A győztesek elődöntőbe jutnak, a vesztesek az 5–8. helyekért folytatják, tehát a (borítékolható) magyar vereség esetén még van lehetőség a nyolcadiknál is jobb helyen végezni.

Fotó: origo.hu

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük