Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Feledtethető Sepsi-vereségek

Feledtethető Sepsi-vereségek Sport

Csalódást okozó, kissé nyugtalanító, de korántsem pánikkeltő a Sepsi OSK utóbbi heti szereplése. A FCU Craiova 1948 – Sepsi OSK mérkőzés egyetlen gólját röplabda mozdulat – kézmozdulat! – előzte meg, és ez nem saját szubjektív meglátás, a kifejezés ugyanis Ion Crăciunescutól, az előző évtizedek egyik legismertebb, elismertebb romániai játékvezetőjétől származik, aki most tévétársaságok stúdióiban vállal szakkommentátori szerepeket.

Hirdetés
Hirdetés

A volt „sípmester” a visszajátszásokat elemezve rámutatott, a baloldali beívelésnél Andres Dumitrescu, a Sepsi OSK hátvédje próbálja kifelé fejelni a labdát, ami azonban az ellenfél csatárának (Sidibe) mellére esik. Mégpedig úgy, hogy a „mellstop” idején a FCU-játékos a két karját emeli, párhuzamosan összezárja, a labda pedig a két felkar közül pattan előre, hogy Sidibe a kapura törhessen, gólt rúghasson. Ion Crăciunescu szerint a focijáték szempontjából a FCU játékosának két karja helytelen pozícióban volt, röplabdára emlékeztetett. Szerinte a labdának érintenie kellett a Sidibe bal bicepszét, hiszen ő nem egyszerűen csak a beívelésre mozdult frontálisan, hanem a labda a Dumitrescuról, a Sepsi hátvédjéről irányt váltott, az FCU csatárának csak karral sikerülhetett helyrepofozni, maga elé pattintani. A szakértő megrökönyödését fejezte ki, hogy hosszas videóbíró-elemzés után sem vették észre Sidibe kezezését.

A videóbírót több más csapat részéről is rengeteg bírálat éri, valaki megjegyezte: van ugyan VAR, de legtöbbször így is emberek döntenek.

A Sepsi OSK két utóbbi veresége (1–2 a Rapiddal, 0–1 a FCU Craiovával) feledtethető, hiszen a két utolsó helyezett (Mioveni itthon, Chindia idegenben) elleni mérkőzések következnek. Utána jön itthon az FC Botoșani elleni 6 pontos „ki-ki” mérkőzés, hiszen a felsőházi rájátszásba jutás múlhat rajta, illetve komolyan befolyásolhatja. A három mérkőzés 9 pontja eszményi lenne, 7 sem rossz úgy, hogy ebből 3 föltétlen a moldvaiaktól legyen. A Sepsi OSK-nak 8 forduló után 10 pontja van, a bajnokság előtti célkitűzés – felsőházi rájátszás – szempontjából a következő 8 mérkőzésen több kell 10 pontnál.

A Galatasaray Csíkszeredában!

Az Európai Labdarúgó-szövetség székházában kisorsolták az UEFA Youth League 2022–2023-as kiírásának első két fordulóját. Az UEFA Youth League nem hivatalosan a labdarúgó Bajnokok Ligája ifjúsági korosztályú megfelelője. A 2021–2022. évi romániai U19-es Elit Liga győzteseként az FK Csíkszereda ifjúsági csapata is indul az európai ifi ligában. A sorsolás szerint első fordulóbeli ellenfele a patinás Galatasaray Isztambul ifjúsági csapata. Első mérkőzés szeptember 14-én Csíkszeredában, a visszavágó október 5-én Isztambulban. Továbbjutása esetén az FK Csíkszereda második fordulóbeli ellenfele (okt. 26., nov. 2) a Lukh Lviv (Ukrajna) – Zaglebie Lublin (Lengyelország) párharc továbbjutója lenne. A székelyföldi csapat AFK Csíkszereda Miercurea Ciuc néven szerepel a benevezési adattárban. A sorsolás idején, a csapatok bemutatásánál az UEFA képviselője nagyon nehezen tudta kiejteni a kétnyelvű városnevet, ezért a tényleges sorsolásnál csak „AFK Ciuc” nevet említett.

Fotó: Pinti Attila/Székelyhon

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások