Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, I. liga

Az idei utolsó fordulóra készülnek a labdarúgócsapatok az élvonalban, a 2019-es év utolsó bajnoki mérkőzését hazai pályán vívja a Sepsi OSK. A vendég Chindia Târgovişte ellen egyértelmű cél a győzelem.

Két győztes bajnoki siker után (2–1 a Dinamóval, 4–0 az Academica Clinceni ellen) a Sepsi OSK szeretné a Chindia ellen is begyűjteni a győzelemért járó három pontot, ehhez azonban ismét jó teljesítményt kell nyújtaniuk játékosainak az I. liga 22. fordulójában. A Román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) közlése szerint megváltozott a vasárnapi találkozó kezdési időpontja, az eredetileg közölt 17 óra helyett 16.45-kor kezdődik. A bajnokságot lebonyolító liga szerdán este tette közzé a honlapján, hogy negyedórával korábban lépnek pályára a csapatok, a döntést viszont nem indokolta meg.

A két együttest négy pont választja el egymástól, a 25 pontos Sepsi OSK jelenleg a kilencedik, míg a 21 egységet gyűjtő Chindia a 11. a rangsorban. A szeptemberi odavágón gól nélküli döntetlenben egyeztek ki a felek, ezúttal azonban más a helyzet, az alapszakasz végéhez közeledve minden pont felértékelődik.

A 22. forduló programja: ma 17.30-tól Astra Giurgiu – Academia Clinceni, Medgyesi Gázmetán – Viitorul; szombaton 14.30-tól Hermannstadt – Jászvásári Poli, 20 órától Voluntari – Kolozsvári CFR; vasárnap 16.45-től Sepsi OSK – Chindia Târgovişte, 20 órától FCSB – Krajovai U. A Botoşani – Dinamo mérkőzés tegnap esti lapzártánk után végződött.

Tánc

Ma 19 órától a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája és a Love to Dance egyesület Karácsonyi modern tánc szereplést szervez a Sepsi Arénában. A Molnár Enikő táncoktató kezdeményezte látványos táncbemutató már hagyománynak számít, ráadásul jótékonysági akcióval egészült ki. A belépő 15 lej értékű édesség vagy tartós élelmiszercsomag, amelyet rászoruló családoknak osztanak szét a szervezők. Az est során a táncos-palánták nagy nyilvánosság előtt adnak számot tudásukról, felkészültségükről, majd a táncbemutató után hatalmas karácsonyi parti veszi kezdetét a gyerekeknek, amelyen bárki részt vehet, akinek van csere cipője.

Kézilabda

Vasárnap 11 órától a Csíkszeredai VSK ellen játszik rangadót a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub ifjúsági III-as lánykézilabda-csapata. Helyszín: a Kicsid Gábor Sportcsarnok. A korosztályos országos bajnokság F-csoportjában a céhes városiak hat győzelemmel és ugyanannyi vereséggel jelenleg a ranglista 5. helyét foglalják el, míg a 11 nyert meccsel és mindössze egy vereséggel rendelkező csíkiak a másodikak a Corona mögött.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük