Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sorozatban harmadszor Szentgyörgyön a kupadöntő

Sorozatban harmadszor Szentgyörgyön a kupadöntő Sport

Meccslázban ég Sepsiszentgyörgy, ugyanis szombaton és vasárnap a Sepsi Arénában avatnak győztest a női kosárlabda Román-kupában, a címvédő Sepsi–SIC pedig elsőszámú favorit a trófea elnyerésére.

Hirdetés
Hirdetés

Negyedik kupagyőzelmére hajt a hétvégén a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata a kiírás négyes döntőjében, ahol a tavalyi kiadáshoz hasonlóan ezúttal is a Szatmárnémeti VSK számít a fő riválisnak. Sepsiszentgyörgy sorozatban harmadszor ad otthont a kupasorozat döntő tornájának, annyi különbséggel, hogy míg az előző két évben nyolc együttes szállt harcba az elsőségért, úgy idén négy csapat közül kerül ki a győztes. A szombati első elődöntőben a Konstancai Phoenix és a Szatmárnémeti VSK méri össze erejét, majd a hazai közönsége előtt címvédésre törekvő Sepsi–SIC Brassói Olimpia elleni párbaja következik.

Amennyiben beigazolódik a papírforma, a vasárnapi döntőben megismétlődhet a tavalyi párharc, és idén is a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK küzdhet a trófeáért. A tavalyi fináléban a zöld-fehérek 62–48-ra diadalmaskodtak.

A mérkőzések napján is lehet jegyet venni, a szombati két elődöntőre 30, a vasárnapi döntőre 20, a kétnapos eseményre érvényes belépő pedig 40 lejbe kerül.

A Final Four programja: szombat: Konstancai Phoenix–Szatmárnémeti VSK (16.30 óra), Brassói Olimpia–Sepsi–SIC (19 óra). Vasárnap: döntő (19 óra).

 

Labdarúgás, I. liga

Az Eb-selejtezők miatt beiktatott szünet után a rájátszás 3. fordulójában folytatódik az élvonalbeli pontvadászat, a hatodik helyen álló Sepsi OSK hétfőn este látja vendégül a negyedik pozícióban tanyázó FC Viitorult. A 3. forduló műsora, felsőház: szombaton 21.30-tól Kolozsvári CFR–Astra, vasárnap 20.30-tól FCSB–Krajova, hétfőn 20.30-tól Sepsi OSK–Viitorul. Alsóház: ma 20.30-tól Dinamo–Hermannstadt, vasárnap 15 órától Chiajna–Voluntari, 17.30-tól Jászvásár–Medgyes, hétfőn 17.30-tól Botoşani–Călăraşi.

 

Labdarúgás, III. liga

Újra hazai pályán mérkőzik az idén tavasszal még nyeretlen Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, amely szombaton 15 órától a ranglistán hatodik Foksányt fogadja a Sinkovits Stadionban. A két együttest 9 pont választja el egymástól, azonban míg a szomszédos megyeiek idén két győzelmet és egy döntetlent értek el (legutóbb szabadnaposak voltak), addig a 10. helyen álló kézdiek négyből négyszer szenvedtek vereséget. A szeptemberi odavágón Foksány 3–0-ra nyert.

 

Megyei labdarúgás

A IV. liga 17. fordulójának szombati játéknapján izgalmas rangadót vív Zágonban a bajnoki álmokat dédelgető két együttes: a jelenleg második, házigazda Zágon és a múlt hét óta listavezető Papolc. A forduló műsora (kezdési időpont: ifik 12.45, felnőttek 15 órától): szombaton Bereck – Nagyajta, Illyefalva – Gelence, Zágon – Papolc; vasárnap: Perkő – Ozsdola (Bereckben játsszák), Réty – Barót, Bardoc – Szitabodza, Kovászna – Csernáton.

Az V. liga 12. fordulójának mérkőzéseit vasárnap rendezik: 11 órától Hidvég–Szotyor, 15 órától: Zabola–Árkos, Uzon–Kommandó, Nagybacon–Bölön.

 

Cselgáncs

Több mint 700 cselgáncsozót várnak Szatmárnémetibe, ugyanis a román szövetség égisze alatt szombaton és vasárnap a Both Katalin Sportteremben rendezik meg a 14 és a 16 éven aluliak országos bajnokságát. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozói érmekért utaznak északra. U14-ben Nagy Róbert (38 kg), Barbócz Mátyás (42 kg), Aracsi Ákos (46 kg), Ambrus Magor (55 kg) és Borcsa Félix Lehel (+73 kg), míg U16-ban Balogh Hanna (57 kg), Baricz Örs (46 kg), Deák Roland (60 kg) és Kovács Karsaly (73 kg) teszi próbára magát.

 

Útlezárás Sugásfürdő felé

A sepsiszentgyörgyi Auto Crono Klub szombaton 10 és 17 óra között hivatalos edzéssorozatot tart Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő között, ezért az említett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani. A közúti közlekedés 13.00–13.15 és 15.00–15.15 között helyreáll. A ralibajnokságban és más sorozatokban érdekelt versenyzők a 2019-es autósport idényre gyakorolnak

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük