Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sokan nem vállalták

A székely megyék közül sem Kovászna, sem Hargita nem rendez amatőr focibajnokságot, amelynek legjobbját májusban 3. ligás osztályozóra küldhetnék.

Az ország negyvenkét megyéje közül csupán huszonnégy indított megyei labdarúgó-bajnokságot, hogy azok győztesei képviseljék őket a május közepén esedékes kétlépcsős harmadosztályos osztályozón. A liga2.prosport.ro hírportál szerint Bukarest, Fehér, Bihar, Neamț, Iași, Gorj, Botoșani, Vrancea, Galac, Dâmbovița, Beszterce-Naszód, Călărași, Hargita, Olt, Giurgiu, Tulcea, Brăila és Kovászna nem küld majd idén bajnokcsapatot az osztályozóra. Ennek oka, hogy nem sikerült egy hét alatt összetoborozni legalább négy csapatot, akik vállalnák az erőltetett menetbeli, három hetes bajnoki részvételt.

Hirdetés
Hirdetés

Máramaros, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Prahova, Szilágy, Bákó, Teleorman, Krassó-Szörény, Konstanca, Ilfov, Kolozs és Buzău megyék négy csapattal indítottak bajnokságot. Szeben, Ialomița és Vaslui megyék öt csapattal rendeznek pontvadászatot. Suceava nyolc, Arad és Temes kilenc, Argeș megye pedig már tíz csapattal indított. Brassó és Hunyad megyékben már ősszel is rendeztek bajnoki meccseket. Szatmár és Maros megyék viszik a pálmát, itt tizenkét csapat küzd a hátralevő rövid időben a bajnoki címért.

Mint arról korábban beszámoltunk, az osztályozó első fordulójában a megyei bajnokokat tásítja össze a FRF sorsolás útján (nem veszik figyelemben a csapat településének földrajzi helyzetét), és semleges pályán fognak mérkőzni május 12-én. A győztes egy 3. ligás együttessel játszik oda-visszavágót május 16-án és 23-án. A jelenlegi állás szerint viszont az első felvonásban csonkafordulót rendeznek. Sajtóértesülések szerint akár 18 megyei bajnok is megúszhatja az első fordulót, és egyenesen 3. ligás csapattal párosíthatják a május 16–23-i fordulóra. De ki lehet a szerencsés 18 csapat, az majd sorsolás útján fog kiderülni május elején.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük