Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itthon nyert a Sepsi OSK

Itthon nyert a Sepsi OSK Sport

A FCSB elleni idegenbeli siker után tegnap az Academica Clincenit is legyőzte a Sepsi OSK, a labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának 4. fordulójában. Bryan Nouvier gólja döntötte el az összecsapást, amely hosszas hazai nyeretlenségnek vetett véget: ez volt a sepsiszentgyörgyiek első győzelme hazai környezetben január 23. óta.

A mérkőzés elején Diószegi László klubelnök, Kertész Dávid alelnök és Hadnagy Attila ügyvezető igazgató ünnepélyes keretek között kitüntette Niczuly Roland hálóőrt, aki 100. alkalommal védte a Sepsi OSK hálóját az 1. Ligában. A 25 éves kézdivásárhelyi származású kapus az első a csapatból, aki eléri ezt a jeles számot. Ugyanekkor Leo Grozavu vezetőedző 57. alkalommal foglalt helyet a Sepsi OSK kispadján, ezzel ő lett a csapat élvonalbeli történetének leghosszabban regnáló szakvezetője, megelőzve az 56 meccsen dirigáló Eugen Neagoet.

Hirdetés
Hirdetés

Nem ez volt a Sepsi OSK legemlékezetesebb mérkőzése, viszont a piros-fehérek minden mutatóban ellenfelük fölé nőve, jobban futballozva, megérdemelten gyűjtötték be a győztesnek járó három pontot. A találkozó egyetlen gólja a 38. percben született, amikor Eder González remek passzát követően Bryan Nouvier Pashov és Patriche közül a leshatárról kilépve középről a jobb alsóba lőtt (1–0). A 26 éves francia csatár az idényben először volt eredményes. Szünetig az OSK megduplázhatta, vagy akár triplázhatta volna előnyét, azonban a befejezésnél rendre pontatlanul célzott Petrila és Nouvier is.

A második játékrészben mind a két csapat visszavett egy kicsit, jóval óvatosabban futballoztak a felek. A vendégek tehetetlenek voltak, míg a házigazdák megelégedtek azzal, hogy őrizték előnyüket, helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A hajrában Vașvari távoli szabadrúgását szögletre mentette a vendégkapus, majd Purece lövése tévesztett célt. Maradt az 1–0, a Sepsi OSK több mint három hónap után tudott újra nyerni hazai pályán, legutóbb január 23-án az Astra Giurgiut tudta legyőzni. Leo Grozavu együttese megerősítette negyedik helyét a ranglistán, és készülhet az odavágó-sorozat utolsó fordulójára, a sepsiszentgyörgyiek szombaton délután az FC Botoșani otthonában vendégeskednek.

Labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 4. forduló: Sepsi OSK – Academica Clinceni 1–0 (1–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Florin Chivulete (Bukarest).

Sepsi OSK: Niczuly – Aganovic, Bouhenna, Mitrea, Ştefănescu – Achahbar (Purece, 63.), González (Kovács, 63.), Vaşvari – Petrila (Golofca, 46.), Dumiter (Safranko, 68.), Nouvier (Ștefan, 83.). Edző: Leo Grozavu. Academica Clinceni: Ureche – Pashov (Andronic, 46.), Patriche, Gardoş (Chandarov, 65.), Dobrescu (Longher, 87.) – Cascini, Ventura – Achim, Rusescu, Cordea (Pîrvulescu, 73.) – Chunchucov. Edző: Ilie Poenaru.

Gólszerző: Nouvier (38.). Sárga lap: Mitrea (55.), González (58.), Dumiter (66.) illetve Ventura (3.), Andronic (60.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások