Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Boldogít és megmozgat”

„Boldogít és megmozgat” Kultúra

Bár 150 balettjének egyike sem maradt ránk, a művészetre gyakorolt hatása adta neki a „Balett nagyapja” nevet, ahogy ma is ismeri a táncvilág Jean-Georges Noverret. Születésnapján a tánc világnapját ünnepeljük, ami történetesen mára esik.

Az elmúlt években szabadtéri eseményekkel emlékeztek e napra, idén azonban minden rendezvény elmarad, de ez nem azt jelenti, hogy a táncot szerető és tanító emberek nem ünnepelnek. Molnár Eni, a Tanulók Háza táncoktatója számára minden nap ünnep, amikor táncolhat, mint mondja, erről szól az élete, a munkája.

Hirdetés
Hirdetés

– A tánc egyszerre boldogít, megmozgat, minden érzelmet ki tudok vele fejezni, minden bánatot meggyógyít, örömet szerez, felszabadít – fogalmazott.

Sajnálatosnak tartja, hogy az elmúlt időszakban nem igazán volt sok lehetőségük eseményekre készülni, de azért a versenyzőkkel minden percet kihasználtak, dolgoztak. Ennek eredményeként még a legnehezebb időszakban is szép sikert értek el: három tanítványa szerepelt a Pro TV tehetségkutató műsorában, a Românii au talent című versenyben, és mindhárman a zsűri részéről kapott négy igennel jutottak tovább.
– Ez számunkra nagyon nagy siker, főleg úgy, hogy nem tudtunk versenyezni, eseményt szervezni. Minden percben azt várjuk, hogy kapjuk vissza a régi életet, és mehessünk versenyekre, eseményekre, világbajnokságokra – mondta a táncos.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük