Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsi OSK-játékosok a válogatottakban!

Sepsi OSK-játékosok a válogatottakban! Sport

A következő napokban, hetekben több román labdarúgó-válogatott is tétmérkőzéseket vagy barátságos mérkőzéseket játszik, némelyikük tornán vesz részt. Két csapat keretében van három játékos a Sepsi OSK-tól.

Hirdetés
Hirdetés

Románia első számú fociválogatottja szeptember 23-án Finnországgal idegenben, 26-án Bukarestben Bosznia-Hercegovinával játssza utolsó két mérkőzését a Nemzetek Ligája második (3-as számú) értékcsoportjában. Az utolsó helyen álló román csapatnak az első és második hely megszerzésére is csupán elméleti esélyei maradtak. Ha kétszer győz, a többi mérkőzés eredményétől is függ a végső helyezése. A két csoportmérkőzésre készülő játékoskeret tagja Nicolae Păun, a Sepsi OSK középpályása.

Románia U21-es válogatottja a jövő évi román-grúz rendezésű Európa-bajnokságra készül, és újabb barátságos mérkőzéseket játszik, ezúttal Kolozsváron. Ellenfelek: 23-án Spanyolország U21, négy nap múlva pedig Hollandia! A keretben a Sepsi OSK két hátvédje is helyet kapott, Andres Dumitrescu és Rares Ispas. Szintén ott van két erdélyi magyar kapus: Gyenge Szilárd (FK Csíkszereda) és Hindrich Ottó (Kisvárda, Magyarország). Érdekes fordulatként, az A-válogatottból „áthelyezték” az U21-esbe Corbu Mariust, a magyarországi Puskás Akadémia csatárát. A csángóföldi vegyes nemzetiségű családból származó tehetséges labdarúgóért versenyben van a magyar és a román szakszövetség is. Marius hajlana a magyar válogatottságra, de ez nagy áldozatokkal jár a számára, ugyanis még három évig kell várnia úgy, hogy az alatt magyarországi lakcíme is legyen, ott játsszon stb.

Az U20-as válogatott 22-én Csehországgal idegenben, Németországgal Aradon játszik barátságos mérkőzést. A többször módosított keretben van Gergely Botond (Zalaegerszeg, Magyarország), az FK Csíkszereda volt hátvédje és Toni Suciu (FK Csíkszereda). Az U19-es válogatott az Európa-bajnokság hazai rendezésű selejtező körében játszik, ellenfelei: 21-én Lettország, 24-én Litvánia, 27-én Ausztria. A keretben kapott helyet Kovács Márk hátvéd és Omar El Sawy középpályás az FK Csíkszeredától. Az U18-as válogatott Törökországban szerepel a Négy Nemzet Tornáján, 22-én a házigazdákkal, 24-én Portugáliával, 26-án Spanyolországgal játszik. Tagja a keretnek Becze-Máthé Mátyás kapus az FK Csíkszeredától.

Az U17-es válogatott a szeptember 23–27. időszakban erős négyes tornán vesz részt Lengyelországban. A hagyományos Syrenka Cup keretében az alábbi mérkőzésekre kerülhet sor: 23-án Románia – Norvégia, 25-én Románia az Anglia – Csehország mérkőzés győztesével, 27-én pedig Románia a Portugália, Mexikó, Lengyelország, Ukrajna négyes egyikével, az addigi eredmények függvényében. A lengyelországi tornára készülő válogatottba egy székelyföldi játékos kapott meghívót, Alexandru Ureche, az FK Csíkszereda hátvédje. Az U17-es válogatott a jövő évi, magyarországi U17-es Európa-bajnokság selejtezőire folytatja a felkészülést.

Fotó: Sepsi OSK

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük