Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Előléptek a hatodik helyre

A Kézdivásárhelyi SE igazolta a papírformát és 64–45-re nyerte a Brassói Olimpia elleni szerdai kiszállását, a női kosárlabda Nemzeti Liga 22. fordulójának zárómérkőzésén.

A találkozót India Welch Coleman kosara vezette fel, amelyre még válaszoltak a házigazdák Dusanic révén, de innentől bekeményített a KSE és egy 14–0-s futással állva hagyta az Olimpiát (2–16). A 9–22-ről kezdődő második szakaszban hullámvölgybe került a pontatlanul játszó kék-fehér mezes gárda, lehetőséget adva az ellenfélnek a felzárkózásra (19–24). Jókor eszmélt azonban Lynnea Lewis, aki előbb egy duplát, majd egy triplát is jegyzett, majd Welch Coleman is pontozott, így a KSE ismét megnyugtató előnyt dolgozott ki (23–34).

A térfélcsere után is akadozott a kézdivásárhelyiek játéka, de ezt nem tudták kihasználni a gyengén muzsikáló házigazdák, a meglehetősen pontszegényre sikerült negyed 35–41-nél ért véget. A végjátékban magukra találtak a kék-fehérek, 10–0-s sorozattal indítottak és egyre növelték a két csapat közti különbséget. 19 pontos siker lett a vége, a KSE 64–45-re győzedelmeskedett. A céhes városiaktól hárman is – Welch Coleman (21 pont, 11 lepattanó), Debreczi Iringó (11 pont, 10 lepattanó), Lewis (19 pont, 18 lepattanó) – dupla duplával zárták a mérkőzést.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, 22. forduló: Brassói Olimpia–Kézdivásárhelyi SE 45–64 (9–22, 14–12, 12–7, 10–23). Brassó: Pesovic 10/3, Nan 16/3, Armanu 7/3, Scekic, Dusanic 8/6. Cserék: David 2, Moroșanu, Frincu 2, Ciciovan, Nistoroiu, Florea, Atamaniuc, Edző: Dan Calancea. KSE: Welch Coleman 21/6, Debreczi 11, Corda 7/3, Kozman 4, Lewis 19. Cserék: Csurulya, Tuchilus, Domokos, Marthi, Nagy, Bara-Németh 2, Taylor. Edző: Ljubomir Kolarevic, Farkas Alpár.

Lengyel továbbjutás?

Az olasz sajtó szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) időhiány okán lemond arról, hogy a katari világbajnokság pótselejtezőiről kizárt Oroszország helyére mást jelöljön, ily módon Lengyelország játék nélkül jut a B-csoport döntőjébe, ahol a svéd-cseh elődöntő győztese lesz az ellenfele. Ezt az értesülést több más hírforrás is megerősítette, a FIFA pedig pénteken teheti hivatalossá.

A hírek szerint más sportágakban is alkalmaznák a zöldasztal szabályát (meg nem jelenés, kizárás, büntetés stb. esetén szokásos). Egyelőre még kivételnek mutatkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája, ahol az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) azt fontolgatja, a két kizárt orosz csapat (CSZK Moszkva, Rosztov Don) hiánya miatt átszerveznék a negyeddöntők szakaszát. Az ábra azonban bonyolult, mert a két csoportból két-két csapat eleve negyeddöntős, míg másik nyolc csapatnak ráadást kellene játszania a nyolc közé jutásért (a maradt 4 helyért). A moszkvai csapat a ráadásban lett volna érdekelt (a CSM Bukarest ellen), a Rosztov Don viszont már eleve a nyolc között lenne. Ha a zöldasztalszabályt alkalmazzák, Cristina Neaguék készülhetnek a Győri Audi ETO KC elleni negyeddöntőre, ahol a tét a döntő torna. A helyzet pikantériája az, hogy a júniusban esedékes budapesti négyes döntő fő szponzora az orosz (!) Delo cég. A női kézi BL általános angol elnevezése EHF Women’s Champions League, de a szponzornak joga van a nevét reklámoztatni, úgyhogy az idei elnevezés voltaképpen Delo EHF Champions League (DELOEHFCL), a döntő torna pedig DELO EHF Final4 2022. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük