Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Válogatottban a Sepsi OSK játékosa!

Florin Bratu, Románia U21-es labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya keretet hirdetett az Olaszország elleni, idegenbeli barátságos mérkőzésre (Frosinone, Stadio Benito Stirpe, november 16-án 18.30-tól). A válogatott tagja Andres Dumitrescu, a Sepsi OSK hátvédje is! Ugyancsak székelyföldi csapatokhoz, klubokhoz köthető két másik kerettag, a kapus Gyenge Szilárd a másodosztályú FK Csíkszeredától és a középpályás Marius Corbu, a magyarországi Puskás Akadémia NBI-es csapatától, utóbbi az FK Csíkszeredánál nevelkedett, egyébként gyimesi.

Kihirdette 26 tagú bővített keretét Mirel Rădoi, a román felnőtt válogatott szövetségi kapitánya is. A román nemzeti csapat a novemberi világbajnoki selejtezőkre készül, ha győz a két utolsó fordulóban, ott lehet a katari vb pótselejtezőin. A bővített keret tagja Adrian Rus hátvéd a magyarországi Mol Fehérvártól. A szatmárnémeti születésű, magyar felmenőkkel is rendelkező labdarúgó a 2018–2019-es bajnoki idényben a Sepsi OSK-nál játszott. (bl)

Továbbléptek a magyar ifik

A vártnál nehezebben, sőt utólagos izgalmak árán jutott tovább az első selejtező körből a másodikba (jövő tavaszi elit körbe) a magyar U17-es labdarúgó-válogatott. A magyar nemzeti csapat 3–0-ra legyőzte Észtországot, 1–0-ra kikapott Grúziától, 0–0-ra végzett Izlanddal, így a harmadik helyen zárt, az észtek és grúzok mögött. Néhány nap várakozás után kiderült, a magyar csapat egyike a legjobb mutatókkal rendelkező csoport-harmadikoknak, ami továbbjutást jelent. Ennek örömétől függetlenül, az eredmény nem túlságosan biztató, a második fordulóban még erősebb ellenfelekkel kell megküzdeni az egy továbbjutó helyért. Mint már közöltük, a román U17-es válogatott nem jutott tovább az első fordulóból, miután Németországtól 5–0-ra, Oroszországtól 2–0-ra kikapott, és San Marino ellen 5-0–ra győzött. A kiesésnek az lesz a következménye, hogy a következő hasonló selejtező körben ismét erős csapatokkal sorsolhatják össze az U17-es válogatottat. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük