Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Szoboszlai már háromgólos

Szoboszlai Dominikot választották a második forduló legjobbjának a német labdarúgó Bundesliga honlapján. A magyar válogatott hosszú ideig sérüléssel bajlódó középpályása pénteken 224 nappal az átigazolása után lépett először kezdőként pályára az RB Leipzigben, s két remekbe szabott góllal tette emlékezetessé a napot. „Leírhatatlan, amit érzek azok után, hogy hét hónapig nem játszhattam – mondta a Stuttgart elleni 4–0-s sikert követően Szoboszlai. – Mindennap keményen dolgoztam és hittem magamban. Nagyon boldog vagyok a teljesítményem miatt.” A 20 éves Szoboszai eddig összesen 107 percet játszott az előző szezonban bajnoki és kupaezüstérmes lipcsei csapatban, és már három gólnál tart.

Ki készülhet a BL-csoportkörre?

Az Európai Labdarúgó Szövetség júniusban eltörölte az idegenben lőtt gólok szabályát, így a Ferencváros csak akkor harcolhatja ki a rendes játékidőben a tovább-, azaz a BL-csoportkörbe jutást, ha két góllal legyőzi a Young Boyst a mai visszavágón. Mint ismeretes, az FTC múlt szerdán fordulatos meccsen 3–2-re kikapott a svájci Young Boys otthonában a Bajnokok Ligája playoffkörében. A ma 22 órakor kezdődő budapesti visszavágót az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese a BL-főtáblán, míg a vesztes az Európa-liga csoportkörében szerepel majd az ősszel. A rajtpénz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében 15,64 millió euró, míg az Európa-ligában 3,63 millió.

Két vereség

A magyar női jégkorong-válogatott 4–2-re kikapott az esélyesebb cseh csapattól a Calgaryban zajló elit világbajnokság 2. fordulójában, vasárnap. Dabasi Réka ütötte a nemzeti együttes történelmi első gólját az élvonalban. A magyarok a németek elleni 3-0-s vereséggel debütáltak a vb-n, legközelebb a japánok ellen mérkőznek holnap hajnali 4.30-kor, míg a dánokkal csütörtökön ugyanebben az órában találkoznak. Az öt csapatból a legjobb három jut a negyeddöntőbe, a fináléra augusztus 31-én kerül sor. Mivel a koronavírus-járvány miatt az alsóbb divíziók tornáit törölték, ezért idén nem lesz kieső az elitből, azaz a magyarok jövőre is a világ legjobb tíz válogatottja között játszhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük