Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Toyota az érmeseknek

Mihai Covaliu, a Román Olimpiai és Sport Bizottság (COSR) elnöke a minap bejelentette, az ígéreteket teljesítik, a Tokióban érmes román sportolók mindegyike az állami és szponzori pénzdíjak mellett egy-egy Toyota személygépkocsit kap ajándékba.

Hirdetés
Hirdetés

Noha négy éremről van szó (1 arany, 3 ezüst), a pénzjutalmakra és külön ajándékokra jogosult sportolók száma összesen kilenc. Az evezésben aranyérmes női páros tagjainak (Simona Radis, Ancuța Bodnar) a Toyota C-HR Full Hybrid típust adják át egy szeptember 28-i ünnepségen. A többiek jutalma Toyota Corolla Touring Sports Full Hybrid típus. A jogosultak: Ana Maria Popescu (Brânză) ezüstérem egyéni női párbajtőrben, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă férfi evezés, valamint Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari (szintén férfi evezés). A külön-jutalommal kapcsolatosan Ana Maria Popescu azt nyilatkozta, örvend az ajándéknak, pláne, hogy szeptember végétől saját autóval járhat edzésekre.

A sport- és ifjúsági sportminisztérium javaslatára a bukaresti kormány múlt csütörtökön elfogadta azt a jogszabályt, amelynek értelmében megkétszerezik az anyagi díjazását azoknak a román sportolóknak, akik az első hat között végeztek a tokiói olimpián vagy végeznek a ma rajtoló paralimpián. A döntés értelmében az aranyérmes sportolók 140.000, az ezüstérmesek 112.000, a bronzérmesek 84.000 eurót kapnak. A negyedik, ötödik és hatodik helyezést elérő sportolók jutalma 56, 42, illetve 28 ezer euró. A magyar aranyérmesek pénzdíja 168 ezer, az ezüstérmeseké 126 ezer, míg a bronzérmeseké 96 ezer dollár. A bronzérmesek között van a két magyar vízilabda csapat is!

Novák Eduárd romániai sport- és ifjúsági miniszter elmondta: örül, hogy ily módon is támogatni tudják az élsportot, hiszen az olimpiai szereplés hozzájárul az ország hírnevéhez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük