Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Meccssorozat az Arénában

Ma és holnap a Sepsi Arénában a 19. és 20. fordulókkal folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga, a két háromszéki együttes – a hibátlanul listavezető Sepsi-SIC és a kilencedik helyen álló KSE – ezúttal a Konstancai CS Phoenix CSU Simona Halep és a CSM Alexandria képviselőivel találkozik. Az előző héten az Európa-kupában negyeddöntőt játszó Sepsi-SIC ma 19 órától Konstancával, kedden ugyanebben az időpontban Alexandriával mérkőzik. A KSE ma 16 órától Alexandria ellen kezdi a meccssorozatot, kedden ugyanebben az órában Konstanca ellen veszi fel a kesztyűt.

Májusban ismét próbálkozhatnak

A Sepsi–SIC birkózóinak nem sikerült a kvótaszerzés a budapesti BOK Csarnokban rendezett olimpiai kvalifikációs versenyen. Incze Kriszta a 62 kilogrammos, Cătălina Axente a 76 kilogrammos súlycsoportban volt érdekelt. A 2019-ben Európa-bajnoki ezüstérmes Incze a selejtezőben a papírformát felborítva győzött az esélyesebbnek tartott Európa-bajnok, vb-ezüstérmes orosz Liubov Ovcharova ellen (11–4), azonban a negyeddöntőben a törökök Eb-győztes és vb-második birkózója, Elif Jale Yesilirmak jobbnak bizonyult nála, 6–2-re diadalmaskodott, megállítva a háromszéki kiválóság menetelését.

Axente már a nyolcaddöntőben búcsúzott, miután a bolgár Mariya Gerginova Oryashkova szoros küzdelemben legyőzte őt (3–2). Incze végül a 7., míg Axente a 12. lett. Sportolóink május 6. és 9. között a Szófiában rendezendő újabb kvalifikációs viadalon szerezhetnek kvótát az augusztusi tokiói ötkarikás játékokra.

Teljesített feladat

Az elmúlt hétvégén Konstanca adott otthont az ifjúsági I-es birkózók Román-kupa- és egyéni országos kvalifikációs turnéjának, amelyen a Sepsi ISK, a Sepsi–SIC, illetve a Sepsiszentgyörgyi MSK hat sportolója mérettetett meg, mindannyian továbbjutottak. A sportiskolától Kertész Mátyás (57 kg) 3., Józsa Máté (57 kg) pedig az 5. helyen zárt, míg Buna László (65 kg) nem került be a legjobb öt közé. A zöld-fehérektől Nagy Anikó (57 kg) az első és Nichifor Levente (70 kg) az ötödik pozícióban fejezte be a versenyt, míg az MSK-tól Orbán Lóránt (70 kg) harmadik lett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük