Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hullámvölgyben a kézdiek

Hullámvölgyben a kézdiek Sport

Tovább folytatja pozitív sorozatát a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban a negyedik helyen álló Sepsi OSK II., amely szombaton a rangsorban második Blejoi vendégeként győzött 2–1 arányban. Ez volt a szentgyörgyiek zsinórbeli ötödik győzelme, ráadásul nyolc mérkőzés óta veretlenek. A KSE ezzel szemben hazai pályán szenvedett vereséget.

Hirdetés
Hirdetés

A végig mezőnyfölényben játszó OSK II. a 41. percben szerzett vezetést: Veress Zsombor beadását a házigazdák kapusa kiejtette kezéből, a labdát pedig a szemfüles Pál Kristóf az üres kapuba gurította (0–1). A Prahova megyei alakulat a 62. percben kiegyenlített, a Nicolae Păun szabálytalansága miatt megítélt tizenegyest Munteanu értékesítette (1–1). A számtalan gólszerzési lehetőséget elpuskázó Sepsi OSK II. a hajrában ellentámadásból volt eredményes. A 88. percben Veress indításával Andrei Dumiter iramodott meg, lerázta a védőket, majd 10 méterről külsővel a felső sarokba lőtt (1–2). A ráadásban Berde István piros lapot kapott egy durva belépő után, így a következő két mérkőzésen nem játszhat.

Súlyos vereséget szenvedett hazai környezetben a KSE, amely a 25. perctől emberhátrányban játszott Barcarozsnyó ellen, miután Solovăstru könnyelműen begyűjtötte második sárga lapját. A kézdivásárhelyi hóhelyzet miatt a hátsó, műfüves pályán lejátszott találkozón nehezen rázódtak játékba a csapatok, többnyire meddő mezőnyjáték jellemezte az első félidőt. A KSE Gáll szabadrúgásával és Gajdó távoli lövésével tesztelte a vendégkapust, azonban szünet előtt a vendégek átvették a kezdeményezést, és a kézdiek exjátékosa, Babei révén előnyhöz jutottak. A kék-fehér mezesek szünet után sem tudtak veszélyesek lenni az ellenfél kapujára, nem tudták megtartani a labdákat, hit és akarat nélkül futballoztak. A vendégek az utolsó negyedórában agresszív letámadással próbálkoztak, aminek meg is lett az eredménye, látványos gólokat szereztek, míg a KSE-nek csak szépítésre futotta a csereként beállt Kanyó jóvoltából.

Labdarúgó 3. liga, 5. csoport, 12. forduló: Kézdivásárhelyi SE – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 1–4 (0–1). Kézdivásárhely, műfüves pálya. KSE: Bunduc – Telcean (Zsombori, 67.), Tankó, Damian, Lakatos, Gáll (Mojzi, 67.), Gajdó (Becze, 46.), Rancz (Albu, 46.), Pakucs (Kanyó, 76.), Solovăstru, Antal. Edző: Gazda József. Barcarozsnyó: Băncilă – Potecu, David (Dinu, 69.), Suciu, Vîrlan, Afrăsinei, Babei, Botea (Coman, 69.), Lascu, Mircescu, Mariean (Mihai, 84.). Edző: Petre Lucian. Gólszerzők: Kanyó (83., illetve Babei (40., 86.), Lascu (78.), Dinu (81.). Sárga lap: Solovăstru (11., 25.), Becze (48.), illetve Vîrlan (20.), Kiállítva: Solovăstru (25.).

További eredmények: Astra 2 – Brassói Corona 0–1 (Linguraru 67.), Brassói SR – Plopeni 2–1 (Elek Róbert 3., 71. / Vlad 45.). A Brassói Kids Tâmpa – Székelyudvarhelyi FC mérkőzést a nem megfelelő pályakörülmények miatt nem tudták lebonyolítani, a házigazdák valószínűleg zöld asztalnál elveszítik a találkozót.

Pénteken 15 órától a KSE Székelyudvarhelyre látogat, míg a Sepsi OSK II. a forduló rangadóján a Brassói Coronát fogadja ugyanakkor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások