Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Foksányban játszik a KSE Futsal

Hétvégén a nyolcaddöntővel rajtol a teremlabdarúgó Román-kupa idei kiírása, amelyben a KSE Futsal is érdekelt. A FRF döntése értelmében a nyolcaddöntő és a negyeddöntő meccseit szombaton és vasárnap rendezik négy helyszínen. A KSE Futsal szombaton 17 órakor kezdi meg kupaszereplését, a foksányi sportcsarnokban a másodosztályban érdekelt Sportul Ciorăști csapata ellenében. Amennyiben a kék-fehér mezesek sikeresen abszolválják a vráncsaiak elleni párbajt, úgy a negyeddöntőben a Gyergyóremetei Kereszthegy – Dévai Autobergamo találkozó győztesével csapnak össze vasárnap.

Indul a ralibajnokság

Ma és szombaton zajlik a sepsiszentgyörgyi Auto Crono szervezésében a hagyományos kommandói Winter Rally Covasna tizennegyedik kiadása, amely egyben a 2021-es román ralibajnokság nyitóversenyét is képezi. A Román Autósport-szövetség szakított korábbi szokásával, és a kommandói viadalt választotta a 2021-es tizenegy futamos román ralibajnokság nyitóversenyének. A szervezők szerint összesen 38 egység nevezett a megmérettetésre – ebből tíz páros Magyarországról –, a mezőnyben pedig ott van a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári Rareș Fetean alkotta duó is. Szabóék az előző idény nyitófutamán versenyeztek legutóbb, amikor komoly technikai gondok miatt feladták a koronavírus-világjárvány miatt csak júniusban megtartott Argeș Ralit, és a továbbiakban sem tudták vállalni a küzdelemsorozatban való részvételt.

A 2021-es téli rali mindössze hat gyorság szakaszból áll, ebből pénteken kettőt, négyet pedig szombaton tartanak. A ralibajnokság nyitófutamának össztávja közel 130 km, ebből a mért szakaszok valamivel több, mint 109 km-t tesznek ki.

A 2021-es román ralibajnokság tervezett versenynaptára: február 19–20./Winter Rally Covasna; március 26–27./Brassó Rali; április 16–17./Bukovina Rali; május 7–8./Hargita Rali; május 28–29./Kolozsvár Rali; június 11–12./Argeș Rali; július 2–3./Moldva Rali; július 30–31./Szeben Rali; szeptember 3–4./Jászvásár Rali; szeptember 24–25./Munténia Rali; október 15–16./Máramaros Rali.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük