Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Dráma után tragédia

Az argentin Diego Armando Maradona (minden idők egyik legjobb labdarúgója) halála után néhány nappal távozott az élők sorából Viorel Turcu, a román válogatott egykori csatára is. Mindketten 1960-ban születtek, mindkettőjük szívbeteg volt. A román labdarúgó az alábbi csapatoknak volt tagja: FC Arges (1976-83), Steaua Bukarest (1983-84), Dinamo Bukarest (1983-84 – kölcsönben), FC Scornicesti (1984-89), Steaua (1986-87 – kölcsönben), UTA (1989-1990), Kisinyovi Dnyeszter (1991), Szarvasi Vasas SE (Magyarország, 1991). A román „A” válogatottban hétszer játszott, egy gólt szerzett, a román U21-es válogatottban 10 mérkőzésen 2 gólig jutott. Országos bajnok az FC Argessel (1979), a Dinamóval (1984) és a Steauával (1987).

Az adatsorok alapján furcsának tűnő pályafutás utáni évtizedekben drámai megpróbáltatások következtek. Cukorbeteg lévén a nyílt sebei nehezen gyógyultak, és fertőződések miatt térden alul mindkét lábát amputálták, a balját 2008-ban, a jobbját 2011-ben. A szakszövetség és volt csapattársak, valamint adatozók (Gigi Becali, Silviu Prigoana és mások) segítségével korszerű műlábakat rendelt, és egy ideig el-eljárt kispályás öregfiúk-mérkőzésre játszani, még ha az a játék többnyire csak óvatos gurigázásnak is bizonyult. Aztán belefáradt. Az életmódváltás, a rokkantságból adódó mozgáshiány, a lelki zuhanás, a cukorbetegség szövődményei okozhatták korai halálát. (bl)

Apja nyomdokain

A Haas hosszú várakozás után szerdán hivatalossá tette, több évre szóló megállapodást kötött Mick Schumacherrel. Mick az 1991-es spái hétvégén F1-be érkező édesapja, Michael Schumacher után 30 évvel lép be a királykategóriába. Csapattársa egy másik F2-ből felemelt újonc, Nyikita Mazepin lesz. Mick Schumacher már kisgyerekként együtt gokartozott hétszeres világbajnok édesapjával, aki korábban többször is azt nyilatkozta, reméli, hogy nem akar versenyzővé válni, ám a döntést ő fogja meghozni, és mindenben támogatni fogja. Mick tavaly került a Forma–2-be, Bahreinben a hétvégi két futamon dől el, kitart-e a Callum Ilott-tal szembeni 14 pontos előnye, és Forma–2-es bajnokként lép-e be az F1 kapuján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük