Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Mégis játszhat Szoboszlai

Szoboszlai Dominik kedden csatlakozott a csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatotthoz. Klubja, az osztrák bajnok Red Bull Salzburg hétfőn a honlapján bejelentette, hogy a megismételt tesztek egyetlen futballistánál sem mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így minden játékosuk csatlakozhat hazája válogatottjához. A magyar csapat csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában Szerbia és Törökország ellen játszik a Puskás Arénában három, illetve hat nappal később.

Elégedetlenkedő edzők

A címvédő Liverpoolt vezető Jürgen Klopp és a Manchester City trénere, Josep Guardiola is elégedetlen azzal, hogy csak három cserelehetőség áll a csapatok rendelkezésére az angol labdarúgó-bajnokságban. A futball szabályalkotó testülete (IFAB) a koronavírus-járvány miatt annak érdekében, hogy csökkenjen a játékosok terhelése, engedélyezte az öt cserelehetőséget. A szabályt jövő augusztusig meghosszabbította a testület, de az egyes nemzeti bajnokságoknak saját jogkört adott annak alkalmazására. A spanyol, a német és a francia liga is az öt csere megtartása mellett voksolt, a Premier League klubjai viszont augusztusban úgy döntöttek: nem élnek a lehetőséggel, a többség – az érintett húsz klubból 11 – véleménye szerint a két extra futballista pályára küldése főként a bővebb minőségi kerettel dolgozó nagy csapatokat segíti.

 

Tiltakoznak az asztaliteniszezők

A legjobb asztaliteniszezők közül többen, köztük a volt világelső német Timo Boll, tiltakoznak az ellen, hogy a nemzetközi szövetség (ITTF) Kínában rendezne meg három toptornát. Az ITTF Kínába helyezte át az eredetileg Düsseldorfba, illetve Bangkokba kiírt őszi két világkupa-viadalt, a férfiak és a nők tornáját, és ugyancsak itt kerülne sor a szezonzáró ITTF-döntőre. Az éljátékosok szerint az ITTF döntése elfogadhatatlan, és sérti a sportszerűség elvét. Úgy vélik, jelentős egészségügyi kockázatot jelent a kínai rendezés, az utazási korlátozások miatt pedig sokan nem tudnának indulni a tornákon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük