Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Három játékos kapott behívót

A Sepsi OSK három labdarúgója kapott behívót a nemzeti válogatottakba. Claudiu Petrila a román huszonegy év alatti válogatottal november 17-én Dánia ellen lép pályára az Ilie Oană Stadionban a korosztályos Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó, 10. fordulójában. Bogdan Mitrea a román, Pavol Safranko pedig a szlovák nemzeti csapatot képviselheti a Nemzetek Ligája mérkőzéseken. Románia november 15-én Norvégia, 18-án Észak-Írország csapatával mérkőzik meg, míg Szlovákia november 15-én Skócia, 18-án pedig Csehország ellen lép pályára. 

Egy pont idegenből

Gól nélküli döntetlent játszott a Turris Turnu Măgurele vendégeként szombaton délben az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a II. liga 11. fordulójában. A csíkszeredai együttes egymás után második idegenbeli találkozóján ért el pozitív eredményt, hiszen két héttel ezelőtt 1–0-ra nyerni tudott a Gloria Buzău otthonában. Az FK-ra két hazai mérkőzés vár a folytatásban, szerdán a Pandurii Lignitul Târgu Jiu együttesét fogadja elmaradt meccsen, majd szombaton a Concordia Chiajna látogat Csíkszeredába. További eredmények: Petrolul Ploiești–Bukaresti Rapid 2–0, Bukaresti Metaloglobus–Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1–2, Pandurii Lignitul Târgu Jiu–Dunărea Călărași 1–2, Concordia Chiajna–Temesvári Ripensia 0–1, CS Mioveni–Resicabányai CSM 1–0, Temesvári ASU Poli–U Craiova 1948 0–0. A Kolozsvári U–Konstancai Farul, a Gloria Buzău–Lénárdfalvi SK és az Unirea Slobozia–CSM Slatina mérkőzéseket elhalasztották, a Bákói Aerostar szabadnapos volt. 

Négyen a válogatottban

A Sepsi–SIC-es Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Kelemen Kincső és Orbán Nikolett is tagja a román női kosárlabda-válogatottnak, amely ma utazik Lettország fővárosába, Rigába, ahol 12-én és 14-én Olaszország, illetve Dánia ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt. Nem tart a válogatottal a térdsérüléssel küzdő Ashley Walker (Ormanspor, Törökország), sem a koronavírussal megfertőződött kézdivásárhelyi Lénárt Paula (KSE). A román együttes tavaly novemberben 70–55-re verte Dániát, majd 60–59-es vereséget szenvedett Prágában a csehektől.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük