Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sánta két gólja döntött

Sánta két gólja döntött Sport

Nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét a Kézdivásárhelyi SE, amely részrehajló bíráskodás mellett 3–1-es vereséget szenvedett Blejoitól a labdarúgó III. liga 9. játéknapján. A Sepsi OSK II. ellenben bravúros, 2–1 arányú győzelmet aratott Brassóban, sorozatban második idegenbeli mérkőzésén diadalmaskodva.

A Sepsi OSK II. szombaton a papírforma alapján esélyesebbnek számító Brassói SR vendégeként lépett pályára, és már a 13. percben vezetést szerzett, Peter Gál-Andrezly baloldali beadását Sánta Tamás néhány méterről bólintotta a bal alsóba (0–1). Kulcsár László csapata a folytatásban növelhette volna előnyét, azonban Veress Zsombor és Gál-Andrezly is pontatlan volt a befejezésnél. A házi­gazdák szünet előtt büntetőhöz jutottak, miután Deák Csanád a tizenhatos területen belül szabálytalankodott Păduraru ellen. Cenk Firat tizenegyesét Szántó Albert kivédte, a kipattanóra azonban a török csatár lecsapott, és a hálóba gurította (1–1).

Hirdetés
Hirdetés

Nem hagyta magát a szentgyörgyi alakulat, és a 60. percben ismét előnyhöz jutott, Berde István előkészítését a védők mögül kiugró Sánta védhetetlenül a léc alá lőtte (1–2). Az OSK II. a hátralévő időben szervezetten védekezett, így az eredmény nem változott. A Sepsi OSK II. pénteken utoljára játszik idén, a visszavágó első fordulójában a sereghajtó Brassói Kids Tâmpa vendégeként zárja az évet.

Alaposan felforgatott kerettel volt kénytelen pályára lépni a KSE szombaton, miután a koronavírus a céhes városi csapatra is lesújtott. A csoport második helyén álló Blejoi elleni összecsapás kedvezőtlenül indult a céhes városiak számára, az 5. percben a tizenhatos területére betörő Gajdó Gothárdot buktatta szabálytalanul a vendégkapus, a játékvezető sípja azonban néma maradt, mintegy előrevetítve a meglehetősen egyoldalú bíráskodást. A sípmester bő félóra múlva már nem hezitált, amikor a másik oldalon befújt egy büntetőt, sőt, a második játékrész kezdetén még egyet, így 50 percnyi játék után 0–2 volt az állás. A hazaiak kitámadtak a szépítésért, ami az 58. percben sikerült is, Gáll szögletét követően Tankó Zsolt fejelt hálóba (1–2). Tankó a folytatásban is kitartóan próbálkozott, a 73. percben újabb fejesét kiütötte a vendégkapus, a kipattanóra lecsapó Gazda viszont kihagyta a mérkőzés legnagyobb lehetőségét. A kegyelemdöfést a ráadásban Ghinea adta meg, beállítva az 1–3-as végeredményt. A KSE kedden pótolja az előző fordulóból elmaradt Astra 2 elleni meccset, majd szombaton a Coronát fogadja.

Labdarúgó III. liga, 5. csoport, 9. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Blejoi 1–3 (0–1).
Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Sergiu Anton (Bukarest). KSE: Bunduc – Zsombori, Postolică, Tankó, Gazda, Gáll, Gajdó G. (Solovăstru, 80.), Babei, Telcean (Péter, 64.), Mojzi (Bandi, 67.), Becze (Vasiloi, 67.). Edző: Purguly Árpád. Blejoi: Gheorghe – Ristea, Năstase, Stoica, Oprea, Răileanu, Rudaru (Dumitru, 75.), Munteanu, Iancu (Teru, 75.), Cocoș (Bojoagă, 75.), Chiși (Ghinea, 84.). Edző: Răzvan Vlad. Gólszerzők: Tankó (60.), illetve Iancu (40. – tizenegyesből), Răileanu (49. – tizenegyesből), Ghinea (90+2.). Sárga lap: Gáll (53.), Gazda (61.), Tankó (82.), illetve Ristea (23.).

További eredmények: Brassói Kids Tâmpa–Brassói Corona 0–1, Plopeni–Barcarozsnyói Olimpic 2–0. A Székelyudvarhelyi FC–Astra Giurgiu II. mérkőzést november 18-ra halasztották.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük