Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Moszkvában Kovács fújja a sípot

Egy hét után máris folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre, a második forduló mérkőzéseit rendezik kedden és szerdán. Moszkvában a nagykárolyi Kovács István vezeti majd azt a mérkőzést, amelyen a Bayern München zsinórban a 13. összecsapását szeretné megnyerni a legrangosabb európai kupasorozatban. A házigazda Lokomotiv szeretné megállítani a bajor alakulatot, amely az első fordulóban Salzburgból tér haza ponttal. Viszont nem lesz egyszerű dolga, látva Hansi Flick edző legénységének a menetelését, amely Münchenben négy góllal tömte ki az Atlético Madridot. A moszkvaiak bizonyára követték a címvédők hétvégi bajnoki meccsét is: 5–0-ra verték az Eintracht Frakfurtot…

Diego Simeone edző alakulata otthon javíthatja ki a csorbát, a Salzburg lesz az ellenfél. A magyar válogatott Szoboszlai Dominik – aki hétvégén ünnepelte a 20. születésnapját – viszont optimistán nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: „Képesnek tartom magunkat arra, hogy idegenben bravúrt érjünk el valamelyik csoportmeccsen, akár a következő fordulóban Madridban is pontot szerezhetünk, de az Atlético ellen több kell annál, mint amit a Lokomotivval mutattunk.”

Hamilton az új rekorder

Portugáliában döntötte meg Michael Schumacher futamgyőzelmi rekordját Lewis Hamilton, a Mercedes Formula–1-es pilótája, aki pályafutása 263. futamán 92. nagydíjgyőzelmét aratta vasárnap, ezzel átadta a múltnak a legendás hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher 91 sikert számláló rekordját. Hamilton mögött csapattársa, a finn Valtteri Bottas lett a második, míg Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája a harmadik. A brit címvédő előnye öt futammal a zárás előtt 77 pontra nőtt az összetettben Botasszal szemben. Folytatás a következő hétvégén, amikor a Formula–1 mezőnye idén harmadik alkalommal tér vissza Olaszországba: Monza és Mugello után most egy nagy múltú pályára, az imolai Autodromo Enzo e Dino Ferrari pályán fognak versenyezni a Dell’emilia Romagna Nagydíjon. Az imolai pálya 1981 és 2006 között a San Marino-i Nagydíjnak adott otthont.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük