Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mindenkit leköröztek

Mindenkit leköröztek Sport

Háromszéki szempontból papírforma eredmény született vasárnap a 2020-as országos motokrosszbajnokság ciolpani-i záró futamán, mind a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián, mind az ozsdolai Ördög Zoltán hozta a kötelezőt az idényzárón, így mindketten újabb bajnoki címet ünnepelhettek.

Az otopeni-i Top Crossnak versenyző Ördög Zoltán (Yamaha) és a Bukaresti Steaua színeiben induló Tompa Krisztián (KTM) is a táblázat éléről várta az idény utolsó bajnokiját, és ugyanúgy, ahogy uralták az ötfordulós küzdelemsorozat eddigi versenyeit, most sem adtak esélyt senkinek arra, hogy megelőzzék őket.

Hirdetés
Hirdetés

A 85 kcm-s géposztályban érdekelt Zoltán – aki szombaton ünnepelte 14. születésnapát – simán hozta a két ciolpani-i futamot, s először örülhetett bajnoki címnek ebben a kategóriában. Mögötte a moldáv Nichita Novoidarschii (KTM) lett a második, harmadiknak pedig csapattársa Victor Rusu ért célba.

„Jó verseny volt egy remek pályán, mondanom sem kell, mennyire örvendek a fiam teljesítményének. Ha azt vesszük figyelembe, hogy a koronavírus-járvány miatt milyen évet kezdtünk, elégedettek vagyunk az eredménnyel” – nyilatkozta érdeklődésünkre Ördög István. Ozsdolai versenyzőnk édesapja elmondta azt is, hogy Zoltán egész éves jó szereplésével hozzájárult a Top Cross csapatbajnoki aranyához.

Tompa Krisztián sem bízott semmit a véletlenre, s remek motorozással ő is simán duplázott, és maximális pontszámmal zárta az MX2-esek küzdelemsorozatát. A dobogót Petru Iosif és Arthur Andrei Tătaru egészítette ki.

„Ismét egy jól előkészített pályán versenyeztünk, maga a viadal pedig szuper volt. Elégedett vagyok az eredménnyel, a román bajnokságból a lehető legtöbbet hoztam ki” – jelentette ki határozottan Krisztián.

A 2020-as motokrosszbajnokság végeredménye: MX85: 1. Ördög Zoltán 250 pont, 2. Victor Rusu 204 p, 3. Ioan Chiujdea (mindannyian a Top Cross-tól) 190 p. MX2: 1. Tompa Krisztián (KTM, Bukaresti Steaua) 225 pont, 2. Petru Iosif 190 p, 3. Arthur Andrei Tătaru (mindketten Top Cross TCS-tól) 188 p.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük