Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Incze újra országos bajnok

Incze újra országos bajnok Sport

A háromszéki sportolók összesen hat – két arany, egy ezüst és három bronz – éremmel zárták az október 23–25. között Resicabányán megtartott országos felnőtt egyéni és csapat birkózóbajnokságot. A dobogó legmagasabb fokára a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta állhatott fel, miután mindenkit maga mögé utasított a 65 kg-os súlycsoportban.

A húsz év alattiak bákói országos bajnoksága után az elmúlt hét végén a felnőtt birkózókon volt a sor, hogy megküzdjenek az idény első versenyén. A resicabányai egyéni és csapatbajnokságon a megyeszékhelyi Sepsi–SIC mellett a sepsiszentgyörgyi MSK is érdekelt volt, előbbi sportklub öt, míg utóbbi két versenyzőjét nevezte a megmérettetésre. A szentgyörgyiek két legjobb eredménye Incze Kriszta (65 kg) és Cătălina Axente (76 kg) nevéhez fűződik: mindkét Sepsi–SIC-es birkózó aranyérmes lett, miután nem találtak legyőzőre.

Hirdetés
Hirdetés

„Elégedett vagyok a teljesítményemmel, de azt kell mondjam, hogy várható volt ez az érem. Sajnálatos módon itthon az én súlycsoportomban nem igazán van ellenfelem, így nem tudtam komolyan felmérni, hogy jelen pillanatban milyen felkészülési szinten vagyok. A decemberi világbajnokságra készülve november 4-én részt szeretnénk venni egy lengyelországi versenyen, ahol nemzetközi mezőnyben kellene bizonyítanom. Sajnos egyelőre még kérdéses ez a turné” – mutatott rá Incze Kriszta, aki a római Európa-bajnokság harcolt legutóbb, s az ott elért ötödik helyezése után most egy újabb országos bajnoki címnek örvendhetett. – „Szigorú szabályok közepette zajlott a viadal, folyamatosan maszkot kellett viselnünk, így szomorú és rideg volt a verseny, amelyből teljes egészében hiányzott az eddigi megszokott emberi kapcsolat” – fűzte hozzá a bajnok.

A Sepsi–SIC színeiben az 50 kg-os súlycsoportban birkózó Maria Cioclea döntőt veszítve második lett, míg Mădălina Linguraru (50 kg), valamint Popescu Adina (68 kg) megnyerte bronzmeccsét, és a harmadik helyen végzett. „A hazai járványügyi helyzetre való tekintettel komoly rendszabályok mellett zajlott le az országos bajnokság, és ez teljes egészében rányomta bélyegét a versenyre. Mindezek ellenére látványos és kiélezett küzdelem zajlott a szőnyegen, s örvendek a sportolóim által elért eredménynek. Ha őszinte akarok lenni, akkor számoltam még egy aranyéremmel, de sajnos sem Lingurarunak és sem Popescunak nem sikerült felállnia a dobogó legmagasabb fokára” – összegezte a hétvégi eseményeket Mátéfi Árpád edző.

A municípiumi sportklub két sportolója közül a 62 kg-osok közt versenyző Roxana Andrei bronzérmes lett, míg a Mircea Păduraru (57 kg) helyezés nélkül fejezte be a resicabányai országost, amin közel 200 birkózó mérte össze erejét.

Sportolóinkra most újabb szünet vár, hiszen a Román Birkózó-szövetség versenynaptárában legközelebb november 20–22-én szerepel verseny, mégpedig a 23 év alattiak országos bajnoksága, majd rá egy hétre ütemezték be a kadét korosztályúak egyéni és csapatbajnokságát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük