Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A lassúság volt a döntő

Múlt csütörtökön a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi sportirodával és a Kendu Egyesülettel megszervezte a hagyományos lassúsági kerékpárversenyt a Kicsid Gábor Sportcsarnok melletti téren, ahol öt kategóriában nevezhettek be a résztvevők. A vetélkedőn a lassúság volt a döntő, az a bringás bizonyult nyertesnek, aki a leglassabban haladva volt képes uralni a kerékpárját. A versenyhez óriási türelem, technika és – ami talán furcsán hangzik – óriási erőkifejtés kellett. A legügyesebbeket oklevéllel, érmékkel és kisebb ajándékokkal díjazták. A nyertesek névsora: óvodások: 1. Bartók Szilárd, 2. Kocsis Tamás; elemi iskolások: 1. Pénzes-Csiszár Fruzsina, 2. Pénzes-Csiszár Dorka, 3. Molnár Noel, Bartos Hunor; V–VIII. osztályosok, fiúk: 1. Kaposi Ákos, 2. Tamás Márk, 3. Bodor Ákos, lányok: 1. Kartis Boglárka, 2. Balog Boglárka; ifjak: 1. Bíró András, 2. Straua Medárd.

Nagy visszatérők

Az Aradi UTA és az FC Argeș Piteşti jutott fel az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba, a CS Mioveni pedig osztályozót játszik. A labdarúgó II. liga rájátszásának vasárnapi 5., utolsó fordulójában az éllovas UTA az FC Argeș otthonában elért döntetlennel bebiztosította helyét az I. ligában. Az 1–1-es végeredménnyel a piteşti-i együttes is feljutott az élvonalba. Ezt azonban drámai körülmények között érte el, köszönhetően annak, hogy a Bukaresti Rapid a hosszabbítás utolsó pillanatában kiegyenlített az addig feljutó pozícióban lévő Turris Turnu Măgurele ellen. A CS Mioveni nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki a már tét nélkül játszó Petrolul ellen, így meg kellett elégednie a harmadik, osztályozós hellyel. Az Aradi UTA 12, az FC Argeș 11 év elteltével jutott vissza az élvonalba. A Mioveni előreláthatóan az augusztus 22-ei hétvégén játssza le az egymeccses osztályozót az I. liga 12. helyezettjével. Labdarúgó II. liga, rájátszás, 5. forduló: FC Argeș Piteşti – Aradi UTA 1–1, CS Mioveni – Petrolul Ploiești 1–2, Bukaresti Rapid – Turris Turnu Măgurele 1–1.

A rájátszás végeredménye: 1. Aradi UTA 30 pont, 2. FC Argeș 27, 3. Mioveni 27, 4. Turris 26, 5. Petrolul 25, 6. Rapid 25.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük