Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Remek kikapcsolódás

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület szeptember utolsó szombatján könnyed kerékpártúrával zárta az idei szezont a Nemere Útján. A bringások a szombati kerékpártúra alkalmával a Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés által megszervezett Esztelneki faluséta rendezvénybe is bekapcsolódtak.

A 32 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a Sinkovits stadion elől indult Kézdiszentlélek felé, ahonnan a Perkőn álló 13. századi római katolikus Szent István-kápolnához tekert, onnan a gerincen haladva Bélafalva érintésével Esztelnekre gurultak tovább, ahol már javában zajlott a faluséta. Az esztelneki programok után Kurtapatak, Bélafalva, Kézdiszentkereszt, Kézdiszentlélek érintésévek Kézdivásárhelyen zárták a szezonzáró bringatúrát. A zöldnaposok tapasztalatai azt mutatják, hogy nagyon jó társaságok és baráti kapcsolatok alakulnak ki a túráknak köszönhetően. A kerékpározás remek kikapcsolódást, sportolási lehetőséget, valamint testi és lelki feltöltődést biztosít a résztvevők számára, ezért is jövőben folytatni fogják a tematikus kerékpáros tevékenységek szervezését, újabb programok bevonásával. Az összes kerékpáros program időpontja rendszeresen fellelhető lesz a szervezet honlapján, ott jelentkezhetnek azok, akik csatlakozni szeretnének az ilyen jellegű eseményekhez.

 

Túl sok az időhúzás

Egyes hírek szerint a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) a sok időhúzás miatt szeretné megreformálni a játékot. A tervek azt követően kerültek nyilvánosságra, hogy a vasárnapi Cardiff City–Burnley angol bajnoki összecsapáson a kilencven perces játékidőből mindössze 42 percig és két másodpercig volt valóban játékban a labda. Ez az adat a 2013 decemberi Stoke City–Aston Villa mérkőzés óta (40 perc 50 másodperc) a legalacsonyabb. A The Times kiemeli, hogy csak a Cardiff védője, Sean Morrison átlagosan 25 másodpercet töltött a bedobások elvégzésével. „Szeretnénk csökkenteni az időhúzást és növelni a tiszta játékidőt, de egyelőre az a fő kérdés, hogyan” – nyilatkozta egy, az IFAB-hoz közel álló forrás.

A testület márciusban, Skóciában tartja éves találkozóját, az esetleges szabálymódosító javaslatokat ott tárgyalhatják meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük