Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Remekeltek a tekések

Remekeltek a tekések Sport

Szombaton megkezdődött a felnőtt tekézők Román-kupa sorozata, a kiírást négy fordulósra tervezik, kettőt idén, kettőt pedig jövő év elején fognak lejátszani a csapatok.

Hirdetés
Hirdetés

A viadalra mindössze négy csapat nevezett be, kimaradtak a Szeben, Iași és Hunyad megyei csapatok, de a jelenlegi helyzetben Székelykeresztúr sem vállalta a megmérettetést. A mezőnyben viszont ott van a Kézdivásárhelyi SE tekecsapata (képünkön), amely idén támogatók hiányában saját költségén vállalta a szereplést.

Az első forduló Kolozsváron zajlott, a KSE tekései pedig igencsak odatették magukat, eddigi legjobb játékukat produkálva kiváló eredményt értek el. Az első szériában Ciocan Flavio (587 fát gyűjtött), Elekes István (588), Nagy Sándor (595) és Kádár Béla (585) kapott lehetőséget, akik nagyjából el is döntötték az eredményt. A második szériában már csak meg kellett tartani ezt az eredményt: Nagy László (510), Várdó Olivér (575). Tartalékok: Tamás András (525), Bardócz Róbert (475).

„Idén a járvány miatt a csapatok nem találkozhatnak, így, mikorra sorra kerültünk, már láttuk a kolozsváriak és a marosiak eredményeit, szerintem ez ösztönzőleg hatott ránk, reméltük, hogy az egyik marosi csapatot legyőzzük, de arra nem számítottunk, hogy mindkettőt sikerül. Erre még nem volt példa, számunkra ez egy újabb csúcs” – részletezte Várdó Olivér szakvezető, aki szerint az erős csapatszellem a sikerük kulcsa.

A végeredmény: 1. Kolozsvár 3740 ütött fával, 2. Kézdivásárhely 3440, 3. Marosvásárhelyi MSK 3382, 4. Elektro Marosvásárhely 3263.

A KSE utánpótlása is túl van már az országos kiírás második körén, a fiatal tekések újfent helytálltak, továbbra is tartják harmadik helyüket összetettben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük