Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megkoronáznák az idei évet

Megkoronáznák az idei évet Sport

Idei utolsó mérkőzését játssza ma 21.45-től a magyar és a román labdarúgó-válogatott, a tét pedig nagy mindkét csapat számára, ugyanis akár a világbajnoki selejtezők sorsolását is befolyásolhatja a Nemzetek Ligája utolsó fordulójának eredménye.

Hirdetés
Hirdetés

Az NL-ből két olyan csoportgyőztes csapat vb-pótselejtezős kvótát szerez, amelynek a jövőre kezdődő kvalifikáció során ez nem sikerül. A 2021 márciusában induló európai vb-selejtezőkön 55 ország vesz részt, ebből 13-an juthatnak ki a 2022-es katari vb-re. December 7-én tartják meg a selejtezők sorsolását, a magyar válogatott a legfrissebb számítások szerint, a világranglista alapján minden bizonnyal a harmadik kalapból várhatja a sorsolást. A selejtező első szakaszában tíz csoportban küzdenek a csapatok, a tíz csoportgyőztes egyenes ágon kijut a tornára, a tíz 2. helyezett és az NL-ből érkező két csapat pedig három különböző ágon mérkőzik meg – az idei Eb-pótselejtezőkhöz hasonlóan – a maradék három helyért.

Nyilván, itt beindul a számolgatás, hiszen jelen állás szerint nincs ebben a kedvező helyzetben a magyar válogatott, viszont, ha ma este több pontot szerez a Rossi-csapat a Szerbiában játszó oroszoknál, akkor érdemes lesz figyelni, miként alakulnak majd jövőre a számolgatások a többi vb-selejtezős csoportban.

Ma este Törökország ellen lépnek pályára a Puskás Arénában a magyar legények. Már vasárnap, a szerbek elleni találkozón is szokatlan felállásban játszott a válogatott, és ez nem lesz másként ma sem, sőt, Szoboszlai Dominik is elhagyta a válogatott táborát, hogy a szigorú osztrák karanténszabályok betartása után hétvégén már a klubcsapata rendelkezésére állhasson. Mint ismeretes, a NL utolsó fordulója előtt a B-liga 3-as csoportjában Oroszország és Magyarország pontegyenlőséggel (8 pont) osztozik az első két helyen, Törökország 6 ponttal a harmadik, a szerbek pedig három döntetlennel az utolsó helyen állnak. Szeptember elején, a nyitó körben Magyarország éppen Szoboszlai góljával nyert 1–0-ra a Sivasban rendezett meccsen.

Románia nemzeti csapata Belfastban, Észak-Írország ellen zárja az évet. A magyarokkal ellentétben egy rossz szériát zár ma este Mirel Rădoi szövetségi kapitány csapata, hiszen októberben mindkét NL-meccsét elvesztette rúgott gól nélkül, majd az Eb-pótselejtező elődöntőjét is bukta az izlandiakkal szemben. Egyelőre nem lehet tudni, mikor pótolják a vasárnapról elmaradt, norvégok elleni találkozót. A tét óriási a román, az észak-ír és a norvég csapatnak is, hiszen az eredmények alapján akár a második kalapba is bekerülhet valamelyikük a december eleji vb-selejtező sorsoláson.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük