Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rászámolnának az Academicára

Rászámolnának az Academicára Sport

A Kolozsvári CFR elleni hazai 1–1 után idegenbeli mérkőzés vár a Sepsi OSK-ra, a piros-fehér mezesek szombaton 15.30-tól az újonc Academica Clinceni otthonából igyekeznek elhozni a három pontot. Senki sem sérült, a teljes játékoskeret László Csaba vezetőedző rendelkezésére áll, aki kétfordulós eltiltása után újra leülhet a kispadra.

A székelyudvarhelyi szakember csütörtöki sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett, hogy nem szabad alábecsülni az ellenfelet.

– Nem lesz egy könnyű mérkőzés a szombati, hiába mondják, hogy egy olyan csapat ellen játsszunk, amely a tabellán mögöttünk áll, pont ezek a meccsek a legveszélyesebbek, pláne, ha idegenben kell pályára lépni, ráadásul délután, a nagy melegben. Véleményem szerint délután négy órára tenni egy találkozót sem a nézőnek, sem a játékosnak, de még a sportnak sem jó, viszont nem akarok ezzel foglalkozni, nehogy kifogásnak tűnjön – fogalmazott László Csaba. – Szeretnénk a három pontot megszerezni, szeretném, ha támadóbb szellemben játszanánk, eddig is próbálkoztunk az offenzív futballal, de ezen a mérkőzésen mi kell legyünk azok, akik többet kezdeményeznek. Clinceni élvezi a hazai pálya előnyét, újoncként minden pont számít nekik, és mindent meg fognak tenni, hogy otthon tartsák a pontot, pontokat. Ennek megfelelően készültünk, és nagyon remélem, hogy el tudjuk érni a kitűzött célt. Nincsen sérült, ami nagyon fontos, mindenki nagyon jó munkát végez – tette hozzá a vezetőedző.

Az egy győzelem mellett négy döntetlent összegző Sepsi OSK jelenleg a hetedik a ranglistán, míg az eddig egy győzelmet jegyző Academica Clinceni 3 ponttal a 13. helyen áll.

Hirdetés
Hirdetés

– Sokan azt mondták, hogy az első öt-hat meccsen, ha szerzünk három pontot az már jó, mert esélyesebb csapatok ellen játszottunk, mi pedig rácáfoltunk erre, és emiatt nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Erre próbálom rávezetni őket a szombati meccs előtt is: nem mindig a favorit győz. És lehet, hogy némelyek szerint mi vagyunk a favoritok Clinceni ellen – szerintem nem, mert nem mi játszunk otthon –, de ez nem számít, mi úgy kell készüljünk, hogy nyerjünk. Ha a nagyok ellen tudtunk pontot, pontokat szerezni, akkor a velünk egy szinten levő csapatokkal szemben is kell hozni ugyanezt – vélekedett László Csaba.

Labdarúgó I. liga, a 7. forduló programja: Jászvásári Poli – Chindia Târgoviște (péntek, 18 óra), Krajova – Astra Giurgiu (péntek, 21 óra), Academica Clinceni – Sepsi OSK (szombat, 15.30 óra), Kolozsvári CFR – FC Botoșani (szombat, 21 óra), FC Viitorul – FC Voluntari (vasárnap, 18 óra), Medgyesi Gázmetán – FCSB (vasárnap, 21 óra), Dinamo – FC Hermannstadt (hétfő, 21 óra).

Fociprogram a hétvégére

A III. liga 1. csoportjának hétvégi programja (kezdési időpont: 18 óra), 1. forduló: ma Botoşani II – Bákói Aerostar, Ozana Tg. Neamţ – Focşani, Bákói CSM – Şomuz Fălticeni; szombaton Universitatea Dunărea de Jos Galaţi – KSE, Ceahlăul – Ştiinţa Miroslava, Paşcani – Oţelul Galaţi, Foresta Suceava – Sporting Lieşti, Huşana Huşi – Bucovina Rădăuţi.

A IV. liga 2. fordulójában (kezdési időpont: ifik 15.45-től, felnőttek 18 órától): szombaton Kovászna – Bardoc, Barót – Nagyajta; vasárnap Szitabodza – Réty (10 órától), Bereck – Sepsi OSK II. (11 órától), Papolc – Csernáton, Perkő – Árkos, Gelence – Illyefalva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük