Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt érmet nyertek a sepsiszentgyörgyi birkózók

Öt érmet nyertek a sepsiszentgyörgyi birkózók Sport

Mindhárom megyeszékhelyi klub szerzett érmet hétvégén a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban tartott felnőtt birkózó Román-kupán. A Sepsi–SIC sportolói két első és egy harmadik, a Municípiumi Sportklub egy második, míg a Sepsi ISK fiatal birkózója révén egy harmadik helyezéssel fejezte be a viadalt, amin a három szakágban – kötött-, szabadfogás, női – valamivel több mint százan vettek részt.

Hirdetés
Hirdetés

A 2019-es szezon utolsó nagy hazai versenyét Sepsiszentgyörgyön rendezték meg, a több mint száz sportolót számláló mezőnyben ott voltak a háromszéki birkózók is, akik a két aranyérem mellett egy ezüstöt és két bronzot zsebeltek be színvonalas viadalon. A szentgyörgyiek legjobb eredménye a Sepsi–SIC két birkózólányának a nevéhez fűződik: az 50 kg-os súlycsoportban szőnyegre lépő Mădălina Linguraru kiegyensúlyozott teljesítménnyel utasított maga mögé mindenkit, míg a 62 kg-osok között harcoló, közönségkedvenc Incze Kriszta óriási fölénnyel, mondhatni papírforma diadalt aratva állhatott fel a dobogó legtetejére. A csapat harmadik tagja, a férfiak 65 kg-os súlycsoportjában érdekelt Orbán Norbert roppant kemény mezőben, honosított ukrán birkózók között kellett helytálljon. Miután lemaradt a döntőről, Orbán a megnyerte bronzmeccsét és harmadikként zárta a kupakiírást.

„Elégedett vagyok tanítványaim kiváló eredményével, s ha a sérült Adina Popescut is bevetjük, akkor a Sepsi–SIC megnyerhette volna a női csapatversenyt. Ő a 68 kg-os kategóriában lett volna érdekelt, ahol most a craiovai Alexandra Anghel győzött” – nyilatkozta Mátéfi Árpád edző.

A Sepsiszentgyörgyi MSK sportolója, Mircea Păduraru ezüstérmes lett, miután elvesztette az 57 kg-os súlycsoport döntőjét. Ugyanebben a kategóriában a Sepsi ISK fiatal reménysége, Dálnoki Márk harmadikként fejezte be kupaversenyt. A Municípiumi Sportklubtól eredetileg Bara Richárd (86 kg), Roxana Andrei (62 kg) és Lucaci Lucian (86) is harcba kellett volna szálljon az érmekért, ám előbbi kettő végül nem versenyzett, utóbbi pedig a hetedik pozícióban végzett.

A női és férfi csapatverseny egyaránt a Bukaresti CSA Steaua sikerét hozta, a szebbik nem küzdelmében a Sepsi–SIC együttese második lett.

Eredmény: nők, 50 kg: 1. Mădălina Linguraru (Sepsi–SIC), 2. Ștefania Priceputu (Bukaresti CSA Steaua), 3. Gabriela Gorgoș (Bukaresti Rapid); 62 kg: 1. Incze Kriszta (Sepsi–SIC), 2. Mihaela Bărbulescu (Craiovai MSK), 3. Andreea Păuc (Viitorul Valsui); férfiak, 57 kg: 1. Victor Terzi (CSA Steaua), 2. Mircea Păduraru (Sepsiszentgyörgyi MSK), 3. Dálnoki Márk (Sepsi ISK); 65 kg: 1. Evghenii Volcov (CSA Steaua), 2. David Dobre (Zsombolyai Akarat), 3. Orbán Norbert (Sepsi–SIC) és Ștefan Coman (Craiovai CSU); 86 kg: 1. Maxim Vasiliovo (CSA Steaua), 2. Ștefan Daniliuc (Brassói-Bukaresti Dinamo), 3. Tudor Răcotan (Marosvásárhelyi ISK) és Petru Moigrădean (Kolozsvári CSU), …7. Lucian Lucaci (Sepsiszentgyörgyi MSK). Csapatverseny, nők: 1. Bukaresti CSA Steaua, 2. Sepsi–SIC, 3. Craiovai MSK; férfiak: 1. Bukaresti CSA Steaua, 2. Brassói-Bukaresti Dinamo, 3. Craiovai CSU, …6. Sepsiszentgyörgyi MSK, …12. Sepsi–SIC, Sepsi ISK.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük