Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a Láthatatlan Gimnázium

Folytatódik a Láthatatlan Gimnázium Kultúra

Tavaly indult útnak a Láthatatlan Gimnázium a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum falai között, akkor inkább előadás jellege volt, idén már az interaktív, közös munkára fektetnek hangsúlyt. Az ígéretes kezdeményezésről Ferencz Éva szervezővel beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

„Egyre gyakrabban hallunk a tehetségközpontú képzések fontosságáról, amely lehetőséget nyújt fejlődésre olyan diákok számára, akik valamilyen területen tehetségesek. Ilyent szerettük volna mi is elindítani. Egykori diákunk, Szabó Levente, a BBTE Magyar Irodalomtudományi Tanszéke felelős dékánhelyettesétől hallottunk arról, hogy az egyetemen működik a Láthatatlan Kollégium, amely pont erre fókuszál. Innen jött az ötlet, kicsit szerényebben mi a gimnázium nevet választottuk a kollégium helyett, egyben jelölve általa, hogy kikkel szeretnénk egy födél alá kerülni” – magyarázta a tanárnő.

A Láthatatlan Gimnázium tehát a tanév folyamán zajló műhelygyakorlatok sorozata. Minden foglalkozás más szakterületre irányul, viszont az éves tevékenység egy nagy projekt, amely a kantai gimnázium alapításának 340. évfordulója köré épül. Szeretnék az egészet egy műhelybemutató kiállítással zárni az Iskola másként-héten, de nem titok, hogy a végén egy kiadványban is megtekinthetők lesznek az alkotások. A műhelyvezetők közül sokkal még tart az egyeztetés, de azt tudni lehet, hogy mindannyian egykori kantás diákok, példaképek elismert pályával a hátuk mögött.

„Olyan ismereteket szeretnénk nyújtani a diákoknak, amelyeket a zsúfolt tanterv mellett nehezen tudunk bevinni az órákra. Kreatívnak lenni, jól együttműködni, kommunikálni, elsajátítani a kritikus gondolkodást, illetve megtanulni gyorsan beilleszkedni egy ismeretlen csapatba. Ezek mind fontosak a nagybetűs életben” – hangsúlyozta Ferencz Éva.

Bartok Barbara

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük