Felhívás!

Folytatódik a Láthatatlan Gimnázium

Folytatódik a Láthatatlan Gimnázium Kultúra

Tavaly indult útnak a Láthatatlan Gimnázium a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum falai között, akkor inkább előadás jellege volt, idén már az interaktív, közös munkára fektetnek hangsúlyt. Az ígéretes kezdeményezésről Ferencz Éva szervezővel beszélgettünk.

„Egyre gyakrabban hallunk a tehetségközpontú képzések fontosságáról, amely lehetőséget nyújt fejlődésre olyan diákok számára, akik valamilyen területen tehetségesek. Ilyent szerettük volna mi is elindítani. Egykori diákunk, Szabó Levente, a BBTE Magyar Irodalomtudományi Tanszéke felelős dékánhelyettesétől hallottunk arról, hogy az egyetemen működik a Láthatatlan Kollégium, amely pont erre fókuszál. Innen jött az ötlet, kicsit szerényebben mi a gimnázium nevet választottuk a kollégium helyett, egyben jelölve általa, hogy kikkel szeretnénk egy födél alá kerülni” – magyarázta a tanárnő.

A Láthatatlan Gimnázium tehát a tanév folyamán zajló műhelygyakorlatok sorozata. Minden foglalkozás más szakterületre irányul, viszont az éves tevékenység egy nagy projekt, amely a kantai gimnázium alapításának 340. évfordulója köré épül. Szeretnék az egészet egy műhelybemutató kiállítással zárni az Iskola másként-héten, de nem titok, hogy a végén egy kiadványban is megtekinthetők lesznek az alkotások. A műhelyvezetők közül sokkal még tart az egyeztetés, de azt tudni lehet, hogy mindannyian egykori kantás diákok, példaképek elismert pályával a hátuk mögött.

„Olyan ismereteket szeretnénk nyújtani a diákoknak, amelyeket a zsúfolt tanterv mellett nehezen tudunk bevinni az órákra. Kreatívnak lenni, jól együttműködni, kommunikálni, elsajátítani a kritikus gondolkodást, illetve megtanulni gyorsan beilleszkedni egy ismeretlen csapatba. Ezek mind fontosak a nagybetűs életben” – hangsúlyozta Ferencz Éva.

Bartok Barbara

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.