Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tehetségnek nyitnak utat

Nyolcvanhét kiemelkedően tehetséges, de nehéz anyagi helyzetű gyermeknek nyújt támogatást az idei tanévben a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács, amely minap hirdette meg az Ady Endre-ösztöndíjpályázatát. A magyar kormánytámogatásnak köszönhető juttatás értéke egyenként 100 ezer forint (kb. 1500 lej), amelyet várhatóan márciusban kaphatnak kézhez a pályázók.

Hirdetés
Hirdetés

Erdélynek célirányosan 18 millió forintot utalt tehetséggondozásra a anyaországi Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az ebből finanszírozható 174 ösztöndíjon osztozik az Erdélyi, illetve a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács. Az utóbbi hatáskörébe tartozó Kovászna, Hargita, Brassó, Bákó és Maros megyékből olyan 6–12. osztályos diákok pályázhatnak, akik a romániai közoktatásban magyar nyelven tanulnak, és akik tanáraik, mentoraik ajánlásával, különböző versenyeken szerzett oklevelekkel bizonyítani tudják eddigi eredményeiket. A pályázatokat december 15-ig kell eljuttatni a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács címére (Asociaţia pentru Ocrotirea Talentelor din Ținutul Secuiesc 520014 Sfântu Gheorghe, str. Bisericii, nr. 1/A, jud. Covasna). További részletek felől a www.tehetsegpont.ro weboldalon, a 0267.351.959-es telefonszámon vagy a sztt@tehetsegpont.ro e-mail-címen lehet érdeklődni Rózsa Annamáriánál.

Az eddigi tapasztalatok alapján kitűnik, hogy a jellemzőbb tehetségterületek: matematika, fizika, informatika, anyanyelv, ének, sport vagy valamilyen hangszer, de megjelenik a biológia, földrajz, rajz, festészet, néptánc és történelem is. A beszámolókból jól látható, hogy milyen sok időt és energiát fektetnek a diákok abba, hogy jó eredményeket érjenek el, és ezáltal biztosítsák saját maguk számára a jobb jövőt – áll a pályázatot lezáró összegzésben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük