Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt érem az NMSK-nak

Öt érem az NMSK-nak Sport

Csütörtöktől vasárnapig 21. alkalommal rendezték meg a nemzetközi Beszterce-kupát, amelyen idén nyolc ország versenyzői álltak asztalhoz. Háromszéket a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a Sepsi ISK sportolói képviselték, nem is akárhogyan.

Több érem is osztályrészül jutott a céhes városbeli asztaliteniszezőknek, akik elsősorban a csapatversenyben remekeltek. A Mike Boróka–Téglás Andrea alkotta serdülő páros hibátlan teljesítményt nyújtva meg sem állt a döntőig, ahol 3–1 arányú vereséget szenvedett Besztercétől, így a lányok nyakába ezüstérem került. Farkas Yvett a krajovai Nedelcuval alkotott párost, a legjobb nyolc között épp a Mike–Téglás duó búcsúztatta őket 3–0 arányban. Az ifi II-es fiúknál Chelmuş Ionuţ az újszentesi Moldovannal az oldalán egészen a bronzéremig küzdötte magát.

Az ifi III-as lányoknál a kézdi Tamás Vivien és a szentgyörgyi Boér Anita alkotott közös frontot, nem jutottak ki selejtezőcsoportjukból, ellenben vigaszágon elődöntőt játszottak. Az ifi III-as fiúknál a Canea-Kocsis András–Rareş Cueşdean páros teljesített a legjobban, hibátlanul meneteltek a döntőig, ahol azonban 3–0-ra vesztettek Ukrajna 1-es csapatával szemben. Az elődöntőben egyébként a Márton Ádám–Ceapraz Andrei duót búcsúztatták 3–2 arányban, akik így a bronzzal vigasztalódhattak.

Hirdetés
Hirdetés

Egyéniben Mike Boróka léphetett dobogóra, a céhes városi tehetség ukrán és francia ellenfeleket is legyőzött a döntőig, ahol viszont megtorpant a besztercei Ioana Sângeorzannal szemben (0–3), másodikként végzett.

A Sepsi ISK sportolói közül Bokor Zoltán ludasi társával nagy csatában maradt alul a négy közé jutásért, míg Nagy Magor udvarhelyi társával 10. lett. A Dénes Anna–Tóth Vivien, Jakabos Andor–Orosz Krisztián páros a legjobb 16-ban esett ki, az Urus Kristóf–Lukács Balázs kettős megnyerte a vigaszág versenyt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük