Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Oda-vissza verték Aradot

Oda-vissza verték Aradot Sport

A Sepsi–SIC a Román-kupabeli sikerek után a Nemzeti Ligában is simán legyőzte az Aradi ICIM csapatát. A Piros csoport 12., fordulójában a zöld-fehérek magabiztos játékkal, 91–62 (18–15, 28–12, 19–13, 26–22) arányban diadalmaskodtak szombaton a Sepsi Arénában.

Hirdetés
Hirdetés

Zorn Mikes vezetőedző a Kristina Topuzovic, Marina Solopova, Annemarie Gödri-Părău, Kristina Higgins és Kovács Renáta kezdő ötöst küldte pályára, utóbbi a kupamérkőzésen térdsérülést szenvedő Ioana Ghizilă helyét vette át. A mérkőzés első kosarát Destiny Williams szerezte, amelyre a címvédő szerb Európa-bajnoka egy triplával válaszolt, ezt követően a zöld-fehérek nem engedték ki a kezükből a vezetést. Az első játékrészben a rövid kispaddal rendelkező vendégek még tartani tudták a lépést a házigazdákkal, azonban a Sepsi–SIC a második felvonásban megnyugtató előnyre tett szert (46–27).

A zöld-fehérek a több dobást is kihagytak a harmadik szakasz elején, közel négy perc után tudtak ismét pontot szerezni Peyton Whitted révén. A folytatásban Anca Șipoș célzott pontosan, a játékrész utolsó másodpercében egy triplát is elsüllyesztett, amivel csapata 25 pontra növelte előnyét. Arad a hajrában próbált faragni hátrányából, azonban nem sok esélye volt a jobb játékerőt képviselő bajnok ellen, így a szentgyörgyi gárda idénybeli 18 sikerét ünnepelhette, illetve szezonbeli hatodik, Arad elleni találkozóját is behúzta.

Sepsi–SIC: Solopova 11, Topuzovic 10/6, Gödri-Părău 6, Kovács 6/6, Higgins 10. Cserék: Demeter 2, Mîrne-Nagy, Șipoș 22/9, Slamová 10, Whitted 14/6. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Arad: Fodor 9/3, Ciotir 1, Lee 13, Williams 24, Hadzovic. Cserék: Mercea 5/3, Dzombeta 4, Bartók, Ardelean 2. Vezetőedző: Bogdan Bulj.

A korábban Târgoviște kérésére elhalasztott 11. fordulóbeli mérkőzést kedden 16.30-tól rendezik a Dâmbovița megyei sportcsarnokban, majd a címvédő március 16-án, szombaton a Brassói Olimpia vendégeként játszik a Piros csoport 13. körében.

Hirdetés
Hirdetés

Ugyancsak szombaton játszott bajnokit a Kézdivásárhelyi SE is, a kék-fehér mezes lányok a Sárga csoport 9. fordulójának rangadóján a fővárosi Rapidot látták vendégül. A Kayla Mobleyt nélkülöző céhes városiak nem találták az ellenszert a bukarestiek játékára, nehezen indult be számukra a kosárgyártás, és már az első negyed végére 22 pontos hátrányba kerültek. Innen már nem volt visszaút, a tapasztaltabb fővárosi gárda a 37 pontig jutó Florina Gabriela Stanici (Diaconu) vezetésével 34 pontos győzelmet aratott. A csoport harmadik helyén álló KSE legközelebb március 23-án játszik bajnokit, amikor Alexandriára látogat.

Végeredmény: KSE – Bukaresti Rapid 48–82 (8–30, 16–15, 14–21, 10–16). KSE: Debreczi 6 pont, Czimbalmos 2, Csurulya 2, Bölöni 10/3, Danalache 7/6. Cserék: Voloncs 2, Holinka-Miklós 19/15, Lénárt A., Ardelean, Istók. Rapid: Vlad 4, Lupusavei 6, Stanici 37/15, Matei 16, Burlakova 6. Cserék: Pantazi 2, Grigore, Anghel 4, Manea 7.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük