Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyertek a románok

A XXXII. Nyári Olimpiai Játékok megnyitó ünnepségét romániai idő szerint ma 14 órakor rendezik. Az eseményeket a TVR, az Eurosport és az M4 Sport fogja közvetíteni (a hétórás időeltolódás miatt több döntőre is romániai idő szerint hajnalban kerül sor). A hagyományokhoz illően, a futballtorna már hamarabb elkezdődött, játszottak mérkőzéseket csütörtökön (férfi), sőt szerdán (női) is.

Csütörtökön kora délután (Japánban este) a román válogatott a B-csoport második mérkőzésén 1–0 (1–0) különbséggel győzött Honduras ellen. A győztes gól voltaképpen a hondurasi Oliva öngólja az első félidő hosszabbításában.

Hirdetés
Hirdetés

A csütörtöki eredmények (romániai idő szerint a délelőtti óráktól): az A-csoportban Japán – Dél-Afrika 1–0 (0–0), Mexikó – Franciaország 4–1 (0–0), a B-csoportban Románia – Honduras 1–0 (1–0), Új-Zéland – Dél-Korea 1–0 (0–0), a C-csoportban Spanyolország – Egyiptom 0–0, Ausztrália – Argentína 2–0 (1–0), a D-csoportban Elefántcsontpart – Szaúd-Arábia 2–1 (1–1), Brazília – Németország 4–2 (3–0).

A tokiói olimpia futballtornáján 1997. január 1-jén és 1-je után született labdarúgók vehetnek részt, ez egyéves engedményt jelent a koronavírus-világjárvány miatt. A 16 csapat 18–18 játékosból és 4–4 vésztartalékból áll, mindegyik válogatottban lehet 3–3 olyan játékos, akik 1997 előtt születtek, számukra nincs korhatár. A román válogatott július 25-én Dél-Koreával, 28-án Új-Zélanddal játszik. A csoportokból 2–2 csapat jut tovább a negyeddöntőbe, ahol A-B és C-D ágrajz lesz, „keresztben játszással”, vagyis a csoportelső a másik csoport másodikával.

Szerdán, a női torna első fordulójában: Nagy-Britannia – Chile 2–0, Brazília – Kína 5–0, Svédország – USA 3–0, Japán – Kanada 1–1, Hollandia – Zambia 10–3, Ausztrália – Új-Zéland 2–1.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük