Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jöhet a visszavágó!

A prosport.ro hírportál a csütörtök esti Spartak Trnava (Nagyszombat) – Sepsi OSK mérkőzés felvezetőjeként exkluzív interjúban megszólaltatja Diószegi Lászlót, a háromszéki futballklub újjáélesztőjét, tulajdonosát, lelkes támogatóját.

Az ismert pékipari vállalkozó egyebek között elmondja, hogy az Európa Konferencia Liga második fordulójában való részvétellel már teljesült egy régi álma. „Ez az első európai kiszállás rendkívül sokat jelent nekem. Négy évvel ezelőtt, amikor a Sepsi OSK-val feljutottunk az élvonalba, és az újságírók megkérdezték, mi a legnagyobb álmom, úgy válaszoltam, hogy azt szeretném, ha legalább egyszer játszanánk az európai kupákban. Íme, az álmom teljesült, európai kupában játszunk. A Konferencia Ligában indulunk, de nekem legbelül olyan ez, mintha az Európa Ligában szerepelnénk”, mondotta Diószegi László, majd az esélyekről is szólt. Szerinte 50–50 százalék a két csapat továbbjutási esélye. A Sepsit sok szakértő, szakíró 55 százalékban tartja esélyesnek, ám nem kell megfeledkezni arról, hogy az OSK-nak ez a legelső európai kupaszereplése, nincs elég tapasztalata – taglalta a klubtulajdonos.

Hirdetés
Hirdetés

Az említett hírportál idézi Leo Grozavu vezetőedzőt is, aki az FC Botosani-nal már szerepelt az Európa Liga selejtezőiben. A szakember is úgy látja, kiegyensúlyozott párharc várható, ahol akár egy-két jó megmozdulás, kellő inspiráció is dönthet a győztes, a továbbjutó kilétéről. A vezetőedző őszintén bevallotta, örül a szlovákiai szabályoknak, hogy csak legfeljebb ezer néző lehet a stadionban (noha éppen csütörtökre volt bejelentve lazítás), és számít arra, hogy a sepsiszentgyörgyi visszavágón a több néző, saját szurkoló segítheti a Sepsit a továbbjutás kiharcolásában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük