Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készül a kupameccsre a KSE

Készül a kupameccsre a KSE Sport

Július közepén kezdődött a KSE labdarúgócsapatának nyári felkészülése, a kék-fehérek már túl vannak két edzőmérkőzésen, és teljes erőbedobással készülnek az idény első hivatalos összecsapására. A céhes városiak jövő szerdán, a Román-kupa első fordulójában idegenben lépnek pályára a Foksányi Inizio ellen.

A nyári alapozási időszakot az előző szezonból jól ismert játékoskerettel kezdte a Gazda József irányította Kézdivásárhelyi SE, a csapatból egyedüliként a csíkszeredai Becze Tamás távozott. Ami az érkezőket illeti, több középpályással erősödött az együttes, a Brassói SR-től érkezett Burlacu Cristian, Vâlceáról Radu Totâlcă, de a korábban Sepsiszentgyörgyön és Udvarhelyen is megfordult Jakab Róbert is kék-fehér mezt ölt magára az új idényben. Székelyudvarhelyről igazolták le a középcsatár Szőcs Lászlót, de az előző szezonban kölcsönben szereplő Farkas Róbert kapus is a csapattal edz. A játékoskeret még nem végleges, több ifjúsági játékos van próbajátékon a csapatnál.

Hirdetés
Hirdetés

A KSE múlt vasárnap a New FC Brassótól szenvedett 4–0-s vereséget, majd tegnap 2–0-s vezetés után 4–2-re kikapott az FK Csíkszereda U17-es csapatától. Gazda József érdeklődésünkre elmondta, nem az eredményre hajtott, csupán azt szerette volna látni, hogy legénysége hogyan áll a pályán tíz nap felkészülés után. „Nagyon jó edzés volt számunkra, ugyanakkor az is nyilvánvalóvá vált, hogy hogy még sok munka vár ránk a bajnokság kezdéséig” – fogalmazott.

A KSE nyári programjának folytatásában is erős ellenfelekkel fog játszani, szombaton 10.30-tól a lehetséges 3. Ligás ellenfél, Barcarozsnyó látogat Kézdire, július 31-én a Brassói Kids Tâmpa, augusztus 7-én a Brassói Steagul Roșu, 14-én pedig a Székelyudvarhelyi FC lesz az ellenlábas. A bajnoki rajt előtt, augusztus 21-re is terveznek egy formaellenőrzőt, terveik szerint egy erősebb ellenféllel szemben.

Az augusztus 28-án kezdődő 2021–2022-es idényben több mérkőzés vár a KSE-re és a 3. Ligás csapatokra, tudniillik nemcsak a felső-, de az alsóházban is rendeznek majd rájátszást. Erről egy korábbi ülésén döntött a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága. A pontvadászat hasonlóképpen kezdődik, mint az előző szezonban. 100 csapat nevezését várják, ezeket tízszer tíz csapatos csoportba osztják, az alapszakaszban pedig a hagyományos oda-visszavágókat rendezik 18 forduló leforgása alatt. Ennek végén a kialakult sorrend szerint osztják a csapatokat újabb két csoportba: a felsőházba az első négy, az alsóházba a többi hat együttes kerül. Ez lesz a bajnokság rájátszása, ahol a csapatokra 9, illetve 10 forduló vár. A felsőházban ugyanis egy oda-visszavágó kört egy újabb odavágó forduló követi. Ezzel zárul a bajnokság első két szakasza, amit az osztályozók követnek. Az első fordulóban a tíz felsőházi csoport első két helyezettjei mérkőznek majd oda-visszavágón, a győztesek pedig újabb oda-visszavágó meccseket vívnak, az öt győztes pedig feljut a 2. Ligába. Az alsóházban nem rendeznek majd osztályozót a kiesés elkerüléséért, hanem csoportonként a két leggyengébb csapat egyenes ágon búcsúzik a harmadosztálytól, továbbá az összes alsóházi csoport 4. helyezettjei közül a leggyengébb, ez összesen 21 kieső csapatot jelent.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük