Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy tervei vannak az új sportminiszternek

Nagy tervei vannak az új sportminiszternek Sport

Átvette ifjúsági és sportminiszteri mandátumát Novák Károly Eduárd. Egy interjúban leszögezte: nagyobb támogatást kapnak majd azok a sportágak, ahol olimpiai éremben reménykednek, ezért drasztikus intézkedésekre van szükség.

Hirdetés
Hirdetés

„Tudatában vagyok annak, hogy nagyon nagyok az elvárások, nagyon jól ismerem ezt a területet. Szeretek nyomás alatt dolgozni. Tudom, hogy lesznek tévedések, vádak, mindenféle. De azt szeretném a legjobban, hogy valamit hátrahagyjak” – fogalmazott mandátuma átvételekor a csíkszeredai paralimpikon. A legfontosabbnak egy sportstratégia kidolgozását nevezte, amely nélkül meglátása szerint nem lehetnek az országnak bajnokai. „Jövőre lesz az olimpia, a labdarúgó Európa-bajnokság, azt akarom, hogy ezek a gyerekek mindent megkapjanak, amire szükségük van. Tudom, hogy ez a tisztség tarthat csupán néhány hónapig is, de addig akarok maradni, amíg valamit meg tudok valósítani. Nagy csapatra van szükségünk, mindenkinek ki kell vennie a részét a munkából. Fiatalok nélkül nem lehet a legjobb eredményt elérni, tennünk kell azért, hogy győztes nemzetté váljunk” – idézte Novákot a News.ro hírügynökség.

A Digi24 televízióban adott interjúban az újdonsült sportminiszter úgy fogalmazott, fontos lenne, hogy minden gyerek megtanuljon úszni és korcsolyázni, az iskolai napok pedig 45 perc mozgással és táplálkozással kezdődhetnének. Az ország egyetlen paralimpiai bajnoka Csíkszereda volt polgármesterét hozta fel példaként, aki azt kérte az iskoláktól, hogy minden osztályt hetente vigyenek el úszni és korcsolyázni. A miniszter arról is beszélt, hogy nem tartja helyesnek, hogy a sporttanárok egy része az online oktatás idején is tornaterembe illő gyakorlatokat követeltek a diákoktól, videón. Véleménye szerint néhány egyszerű tornagyakorlat célravezetőbb volna, sokkal fontosabb a jelenlegi virtuális világban a rendszeres mozgás megtanítása, megszerettetése.

Novák Károly Eduárd küldetésnek tekinti az RMDSZ felkérését, egyben „óriási nagy esélynek”. Úgy érzi, „mindkét oldalról nagy szimpátiával fogadták a kinevezését”, ami egyrészt nyilván örömteli, másrészt viszont már székfoglaló beszédében felhívta mindenki figyelmét: „drasztikus intézkedésekre van szükség, mert biztosabb, stabilabb alapokra kell helyezni a román sportot”.

A Román Kerékpáros-szövetség elnöki tisztségéről a miniszteri kinevezése miatt lemondani kényszerülő Novák nem árul zsákbamacskát: „Szeretünk mindenkit, tisztelünk mindenkit, de el kell döntsük, hol tudunk olimpiai érmeket szerezni. Ezt korábban senki nem merte kimondani, de mindenkinek meg kell érteni, nem támogathatjuk egyforma mértékben mindenik sportágat. Ennyi pénz a világon nincs” – szögezte le határozottan. Az előtte tornyosuló feladatok, a rá váró munka és a komoly elvárások sem feledtetik azonban Novákkal szerelmét, a kerékpározást és a versenyzést, szeretne elindulni a tokiói paralimpián. Természetesen, csak ha új munkája ezt lehetővé teszi. „Remélem, addigra kialakul körülöttem egy olyan csapat, amely nélkülözni tud néhány hétig” – fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. december 30., 12:46
    ÉRTÉKELÉS: 7

    A 45 perc mozgas kivitelezheto. De hova vigyem a gyerekemet uszni, ha 30 ev alatt nem voltak kepesek minden varosba egy uszodat epiteni? Pld. Kovaszna furdovaros ( jo vicc nem?), de nemhogy uszoda, de meg strand sincs. Jo, hogy templomokat tudtak epiteni egyre-masra. Ez is csak hulyiti a nepet, mint a tobbi politikus.

  • User
    Dátum: 2020. december 30., 14:24
    ÉRTÉKELÉS: -1

    ugyanez van baróton is. egymillió euróból építettek egy strandot a borvizek útjába ezelőtt tíz évvel, ami két hette se működött összesen. Fórró vizet aszékely nyakába, az kell, nem uszoda. Mindent elloptak évtizedekig, most megint jönnek a mesékkel.Aludjatok jól gyerekek!