Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dzsiddában várja a Dakar-rajtot

Dzsiddában várja a Dakar-rajtot Sport

Megérkezett a szaúd-arábiai Dzsiddába Gyenes Emánuel, ahol január 3-án elrajtol a 2021-es Dakar Rali. A szatmári motorversenyző idén a tisztes helytállásra törekszik, hiszen nyári lábtörése és műtétje után csak októberben ülhetett ismét motorkerékpárra.

Hirdetés
Hirdetés

A pályafutása 11. Dakar Ralijára készülő Gyenes Emánuel az előző évekhez hasonlóan az új kiírásban is a Malle Moto, azaz a szerviz nélküli motorosok kategóriájában indul, ahol címvédőnek számít. Akárcsak az előző szezonban, „Mani” a 2021-es Dakaron is KTM motorral versenyez, az Autonet Motorcycle Team versenyzőjének célja, hogy a kategóriájában dobogós helyen zárjon, és összetettben a legjobb harminc között végezzen.

Gyenes december 1-én Marseille-ben átadta KTM-jét a Dakar Rali szervezőinek, akik a franciaországi kikötővárosból Dzsiddába szállították a motorkerékpárját. A szatmári versenyző december 26-án utazott el Szaúd-Arábiába, megérkezése után 48 óráig karanténba vonult. A 43. kiadásához érkezett Dakar Rali 2021. január 3. és 15. között zajlik, a világ legnehezebb terepversenyén a pilótáknak összesen 7650 kilométert kell megtenniük a célig, ebből 4800 kilométer lesz a mért szakasz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük