Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Méretes zakót kapott Brassó

Méretes zakót kapott Brassó Sport

A címvédő Sepsi–SIC magabiztos játékkal, kiütéses 91–53 (23–11, 16–9, 28–10, 24–23) arányú győzelmet aratott a Brassó Olimpia vendégeként a Dumitru Popescu Colibași Sportcsarnokban, a női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának 13. fordulójában. A zöld-fehérek idénybeli huszadik sikerükkel, és a Szatmárnémeti VSK aradi vereségével (70–65) biztosan első kiemeltként vágnak neki a rájátszásnak.

Népes sepsiszentgyörgyi szurkolótábor kísérte el a zöld-fehéreket Brassóba, ahol Zoran Mikes vezetőedző a Marina Solopova, Annemarie Gödri-Părău, Kovács Renáta, Peyton Whitted és Kristina Higgins összetételű kezdővel vágott neki a mérkőzésnek. A találkozón először a házi­gazdák találtak a gyűrűbe Carla Bartee révén, az Olimpia ekkor vezetett először és utoljára a meccsen, a folytatásban csak szaladtak az eredmény után. A címvédő Solopova kosarával egyenlített, majd minden egyes támadással tovább növelte előnyét. Az első negyed végén pályára lépett a novemberben vállsérülést szenvedő Jovana Pasic, aki több mint három hónapos szünet után öltötte ismét magára a zöld-fehér mezt (11–23).

Hirdetés
Hirdetés

A második játékrészben a sepsiszentgyörgyiek védelme annyira jól működött, hogy Dan Calancea csapata mindössze kilenc pontot jegyzett, így a címvédő a félidőben már megérdemelt, 19 pontos előnyre tett szert (20–39). A szünet után tovább hengerelt a háromszéki együttes, amely támadásban jóval hatékonyabb volt ellenfelénél, hiszen több mint kétszer annyi pontot szerzett, mint Brassó (30–67). Az utolsó felvonás kiegyenlített játékot hozott, viszont a Sepsi–SIC győzelme nem forgott veszélyben, így sorozatban ötödször zárta az alapszakaszt az első helyen. A szentgyörgyi gárda minden játékosa feliratkozott a pontszerzők listájára, a kispadról játékba állók 36 egységet termeltek.

Brassó: Pesovic 10/9, Wingate 8, Filip 7/3, Podar 7/3, Bartee 13. Cserék: Szmutku, Al Ash Hab 2, Pătrașcu, Tanacan 1, Brezan, Prlja 5/3. Vezetőedző: Dan Calancea.
Sepsi–SIC: Solopova 17/9, Gödri-Părău 14, Kovács 3, Whitted 4, Higgins 17. Cserék: Pasic 6, Demeter 5, Mîrne-Nagy 2, Șipoș 2, Slamová 21/9. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Ez volt a Sepsi–SIC huszadik bajnoki győzelme az idényben, következhet a középszakasz utolsó felvonása. A zöld-fehérek március 23-án, szombaton 19 órától a Szatmárnémeti VSK csapatával rangadóznak a Sepsi Arénában a Piros csoport utolsó, 14. fordulójában, és visszavághatnak a februárban elszenvedett, ez idáig egyetlen vereségért. A rájátszás első felvonása előtt, március 30–31-én rendezik Sepsiszentgyörgyön a Román-kupa négyes döntőjét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük