Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvan a tartalékos hely a világkupa-sorozatra

Megvan a tartalékos hely a világkupa-sorozatra Sport

A Sepsi–SIC sportolója, Szabó Norbert az elmúlt hétvégén a GP Framar nemzetközi pályakerékpáros versenyen tette próbára magát. A csehországi viadalon a sepsiszentgyörgyi kerékpározó sprintben hatodik, keirinben pedig nyolcadik helyen végzett.

Hirdetés
Hirdetés

A 26 éves versenyző gyomorproblémával küszködött a cseh megmérettetés előtti napokban, ami miatt legyengült. Az egészségügyi problémák ellenére sprintben jó időt tekert a kvalifikációban, ötödik idővel lépett tovább, végül a hatodik helyen zárt, ami 65 pontot jelentett számára. Szabó úgy számolt, hogy ebben a versenyszámban eddig több mint 700 pontot szerzett, vagyis biztosan megvan a tartalékos helye a világkupára. Keirinben ismét B-döntőbe jutott, ahol másodikként haladta át a célon, ezzel összességében a nyolcadik lett, és 55 pontot gyűjtött.

Eredmények: sprint: 1. Hsieh Nien Hsing (tajvani), 2. Marc Jurczyk (német), 3. Olekszandr Moscsonszkij (ukrán)… 6. Szabó Norbert. Keirin: 1. Marc Jurczyk (német), 2. Martin Cechman (cseh), 3. Olekszandr Moscsonszkij (ukrán)… 8. Szabó Norbert.

A sportoló hétvégén már Spanyolországba utazik, ahol a 15. Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – Memorial Miguel Poblet nemzetközi pályakerékpáros versenyen áll rajthoz.

A versenyen való részvételt Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa és a TEGA Rt. támogatta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük