Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Következhet a playout!

Értékes győzelemmel zárta a 2021–2022. évi élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alapszakaszát a Sepsi OSK, miután hátrányból fordítva nyert pénteken az újonc FC U Craiova ellen. A háromszékiek kilenc győzelmet, ugyanannyi vereséget, illetve tizenkét döntetlent jegyeztek a 30 fordulóban, és húsz ponttal vághatnak neki az alsóházi rájátszásának.

Hirdetés
Hirdetés

0–1-ről indult a mérkőzés, ugyanis Craiova már a 8. percben egy ellentámadással vezetést szerzett, egy remek kiugratás végén az FK Csíkszereda korábbi játékosa, Juan Bauza vette be a Niczuly Rolandot helyettesítő Began kapuját. A folytatásban is az oltyánok futballoztak veszélyesebben, azonban eredménytelenül, míg a Sepsi OSK szünet előtt hét perc alatt megfordította az eredményt. Előbb Dimitrov beadása után Marius Ștefănescu kiegyenlített, hatodik találatát jegyezve az idényben, ezzel pedig előlépett a háromszéki csapat legeredményesebb játékosává. Nem sokkal később a szentgyörgyiek átvették a vezetést, Tudorie kihasználta a vendégkapus bakiját és a kapuba bólintott (2–1). A második félidőben tovább növelhette volna előnyét a piros-fehér mezes alakulat, azonban Golofca kihagyta ziccerét, Aganovic pedig a kapufát találta el. Maradt a 2–1-es megérdemelt győzelem, jöhet az alsóházi rájátszás!

– Elégedett vagyok, szép mérkőzés volt, ami a szurkolók szempontjából sem elhanyagolandó, de azért nem volt könnyű dolgunk. Több ellentámadás volt ezen a meccsen, mint az elmúlt négy-öt hónapban, amióta itt vagyok, de sok nagy helyzetet is kihagytunk. Jól játszottunk, a második félidőben viszont sok lehetőségünk kimaradt, 3-4 alkalommal is be kellett volna találnunk… Hullámzó teljesítményt nyújtottunk ebben az évben, de a botosáni kiszállás után jó meccseket vívtunk. Érkezésem után tíz veretlen mérkőzésünk volt, úgy gondolom, apró javításokkal képesek leszünk jól szerepelni a playoutban – értékelt a meccs után Cristiano Bergodi vezetőedző.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 30. forduló: Sepsi OSK–FC U Craiova 2–1 (2–1). Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, mintegy 1500 néző. Vezette: Andrei Antonie (Bukarest).

Sepsi OSK: Began – Ispas, Mitrea, Tincu, Dimitrov – Askovszki (Golofca, 62.), González, Păun – Ștefănescu (Bălașa, 90+2.), Tudorie, Damașcan (Aganovic, 62.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Craiova: Popa – Negru, Kovacic, Paramatti, Huyghebaert (Bușu, 16.) – Asamoah, Baeten – Sidibe (Ondaan, 78.), Bauza (Bălan, 67.), Van Durmen (Marquet, 78.) – Compagno. Vezetőedző: Nicolo Napoli. Gólszerzők: Ștefănescu (39.), Tudorie (45+1.), illetve Bauza (8.). Sárga lap: Păun (15.), Mitrea (25.), Aganović (71.), Ștefănescu (83.), Began (90.), illetve Compagno (14.), Bușu (41.), Baeten (58.), Asamoah (62.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük