Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiscsapat nagy elánnal: KSE

Kiscsapat nagy elánnal: KSE Sport

Az előttünk álló hétvégén többek között két háromszéki – a Sepsi–SIC 2 és a Kézdivásárhelyi SE – csapat részvételével indul a másodosztályos női kosárlabda-bajnokság. A pontvadászatba 18 együttes nevezett be, ebből 10 szatellitcsapat (azaz a Nemzeti Ligában szereplő klub másodcsapata) és nyolc független alakulat, ez utóbbiak az élvonalba való feljutásért küzdenek majd.

A Román Kosárlabda-szövetség szabályzata értelmében azon klubok, amelyek több mint két külföldi játékost szerepeltetnek a Nemzeti Ligában, kötelesek másodosztályos csapatot indítani. Mivel az idei bajnoki kiírásban minden élvonalbeli klub több mint két idegenlégióssal rendelkezik, így mindannyiukat kötelezték a nevezésre. A szabályzat értelmében ugyanakkor legalább öt 20 év alatti játékosnak kell szerepelnie a 12-es keretben, akik közül egy mindig a pályán kell legyen. A szatellitcsapatoknál egy, míg a függetleneknél legtöbb két idegenlégiós szerepelhet. A pontvadászat erősségét jelzi, hogy idén több független csapat is szerződtetett külföldi játékost, ez alól csak a fővárosi Rapid és a KSE képez kivételt. Mindezek tükrében, biztosra vehetjük, hogy az utóbbi 20 év legkeményebb bajnokságának nézünk elébe.

A csapatokat három csoportra osztotta a szakági szövetség, jórészt a földrajzi elhelyezkedéseket figyelembe véve. Az összecsapások oda-vissza alapon zajlanak, majd az élen végzők továbbjutnak az elődöntő fázisba, ahol külön csoportokra osztják a másodcsapatokat, illetve a függetleneket. Az elődöntő szakasz négy legjobbja játssza majd a döntő tornát.

A Ljubomir Kolarevic edzette KSE egy fiatal, akár székely válogatottnak is beillő gárdával száll harcba idén. A székelyföldi összefogásnak köszönhetően a környék legtehetségesebb kosarasai Kézdivásárhelyen fognak játszani az I. ligában, míg az U18-asok a Sepsiszentgyörgyi Sportiskola csapatában szerepelnek. Nagy elismerés jár a sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai és gyergyószentmiklósi egyesületeknek, hogy hozzájárultak a kézdivásárhelyi kezdeményezéshez, és ezáltal ennek a tehetséges generációnak az összekovácsolásához. A KSE játékosainak javarésze 18–19 éves, ez alól az egyetlen kivétel a rutinos Debreczi Iringó, aki novemberben tölti a 21-et. A tavalyi keretből Kovács Renáta a Sepsi–SIC-hez, Csillag Dorottya pedig a Vendor Udvarhelyhez igazolt, Rendy Hanna és Fejér Anett abbahagyták a kosárlabdázást.

A KSE a 3. csoportba került, ahol a Kolozsvári U 2-vel, az Aradi ICIM 2-vel, a Szatmárnémeti VSK 2-vel, a Nagyváradi MSC-vel és a Temesvári MSC 2-vel kell megküzdenie. A Sepsi–SIC másodcsapatát az első csoportba sorolták Târgoviştével, a Bukaresti Rapiddal, a Galaci Phoenix 2-vel, a Konstancai Phoenix-szel és az Alexandria 2-vel. A 2-es jelzésű hatos összetétele: Marosvásárhelyi Sirius 2, Bukaresti Agronomia, Ploieşti-i MSC-ISK, Brassói Olimpia 2, Sportul Studenţesc, Gyulafehérvár 2.

A hétvégi rajton a KSE szombaton 10.30-tól látja vendégül a Kolozsvári U 2-őt, míg a Sepsi–SIC 2 várhatóan vasárnap a Galaci Phoenixet fogadja.

A KSE bővített kerete: Kovács Kincső, Holinka Hanna és Bölöni Noémi Sepsiszentgyörgyről, Bartók Rita, Voloncs Orsolya, Csurulya Helga és Istók Anita Kézdivásárhelyről, Biszak Boglárka Bereckből, Debreczi Iringó Kovásznáról, Czimbalmos Tímea, Csíki Barbara Gyergyószentmiklósról, valamint Incze Henrietta Csíkszeredából. A nagycsapattal edz és bevetésre vár még pár U15-ös reménység is: Soós Johanna, Szigeti Zsanett, Susarenko Anamaria, Lénárt Andrea, Balas Diana, Ardelean Rebeka.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük